Gå til sidens hovedinnhold

Se hverandre, vis raushet!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei på deg. Her kommer en liten melding til deg som leser. Uansett hvem du er, hvor du kommer fra, eller hvilken bakgrunn du har så har jeg veldig lyst at du skal lese dette.

Husker du han mannen som sto bak deg i kassa på butikken i dag? Husker du hun jenta som syklet forbi deg tidligere i dag? Hva med den litt eldre damen som satt på setet bort for deg i bussen? Det kan hende du ikke tenkte helt over disse menneskene. Det kan hende du bare sanset at de var der, men ikke tenkte noe mer over det. For hvorfor skulle du tenke over det i det hele tatt? Hvorfor?

Disse menneskene var jo bare mennesker.

Men disse menneskene holder også på en hemmelighet. En hemmelighet de helst vil skjule fra omverden. På utsiden viser de ingen svakhet, men på innsiden faller de sakte sammen. For hva vet vi egentlig om hverandre? For alt vi vet lider nettopp denne mannen av depresjon, denne jenta blir kanskje mobbet på skolen, og den eldre damen har kanskje nettop mistet sin mann og føler seg ensom.

Hver og en av oss har vi ulike ting å takle. Hver og en av oss takler vi ting ulikt. Noen har lettere for å snakke og være åpne om personlige utfordringer. Andre derimot trekker seg mere tilbake, og holder ting for seg selv. Det er ikke alltid så lett å se hvem det er som sliter.

Vi lever i denne verden sammen, men lever likevel i hver vår egen lille boble. Kanskje er vi så opptatte med oss selv at vi glemmer de menneskene rundt oss?

Og det er jo nettop det som er så viktig, å ikke glemme de som er rundt oss. Om vi kjenner dem, eller ikke, spiller det egentlig noen rolle? Åpne øynene, ta en titt på alle de flotte og ulike menneskene der ute. Smil til de du møter, si hei til noen du ikke kjenner, våg å hjelpe de som trenger det, vis din kjærlighet og medmenneskelighet.

En liten handling, så lite som et smil eller en hjelpende hånd kan utgjøre en stor forskjell, og kan bety så mye mer enn du tror!

 

Kommentarer til denne saken