Gå til sidens hovedinnhold

«Putin skremmer Norge»

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er overskrifta i et av Dagbladets siste nummer. Overskrifta står med krigstyper.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kåre Wahl

Hammerfest

Kilden er en meningsmåling utført av Ipsos på vegne av Dagbladet.

Målinga viser at bare 37 prosent av de spurte mener at Russland og Putin i ganske stor grad utgjør en reell sikkerhetspolitisk trussel for Norge. Enda verre, bare 8 % mener at Russland i svært stor grad utgjør en sikkerhetstrussel.

Noen må innkalle til et møte for å drøfte resultatet av den psykologiske krigføringa mot det norske folk.

For i hele tida etter den 2. verdenskrig har vi blitt tutet ørene fulle om først det aggressive Sovjet, så det aggressive Russland. Det til tross for at den norsk-russiske grensa alltid har vært en fredet plett på Jorda, med unntak av Nazi-Tysklands angrep på Sovjet og den Røde armes frigjøring av Øst-Finnmark.

Likevel har propagandakverna malt om den russiske trusselen. For min del hadde jeg ikke blitt overrasket om 98 % av nordmennene ville føle seg skremt av å være nabo til Russland. Men etter nevnte meningsmåling er jeg overrasket over at mer en halvparten av nordmennene ikke synes «at Russland i ganske stor grad utgjør en reell sikkerhetspolitisk trussel mot Norge.

De som sysler med NATO-propagandaen må følgelig innkalle til et møte. Dette er for dårlig måloppnåelse.

Noen må innkalle til et møte for å drøfte resultatet av den psykologiske krigføringa mot det norske folk

Men det tjener Dagbladet til ære at man i artikkelen også finner følgende:

«Nordmenn bekymrer seg imidlertid for noe som er lite sannsynlig, tror ekspertene – deriblant Lars Rowe, seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt. Han mener at Russland og Vladimir Putin i liten grad utgjør en sikkerhetspolitisk trussel for Norge». Det står riktignok med små bokstaver.

 

Kommentarer til denne saken