Riving av Tana bru utsettes

Av

– Maken til frekkhet!

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helga Pedersen og Frank M. Ingilæ er samstemt om at vegdirektøren må søke dispensasjon fra vedtatt reguleringsplan dersom hun ønsker å bevare gamle Tana bru. I tillegg forventer Helga Pedersen at vegdirektøren også skaffer penger til gang- og sykkelvei til Skiippagurra og til å øke åpningstiden på vegmuseet der dersom hun finner penger til bevaring og vedlikehold av brua.

Maken til frekkhet! Dette bekrefter bare det tragiske jeg lenge har observert – at Arbeiderpartiets primæroppgave er å tilrive seg makt. Så får heller politikken de skal utøve komme i andre rekke.

Hva har Helga Pedersen å gjøre med Statens vegvesens museum? Kan hun ikke bare være glad for at det finnes der og heller konsentrere seg om kommunens eget museum? Og hvordan kan hun sette fram krav om penger til gangvei når kommunen med vitende og vilje allerede har stappa pengene ned i det bunnløse hullet under tårnet? Skjønner hun ikke at andre samfunn også skriker etter penger og at bygging og bevaring er forskjellige budsjetter? Hadde man snudd brua slik jeg foreslo 5. august 2016, kunne den ha vært bygd både mye billigere og penere. Og i tillegg ville man ha redusert laksedødeligheten under byggingen.

Når saken nå skal utredes skikkelig slik det ikke ble gjort i forkant av reguleringsplanen, burde Helga Pedersen heller ha ønsket utredningen velkommen og sagt at kommunen vil ta reguleringsplanen opp til ny vurdering dersom det viser seg at den ble vedtatt på mangelfullt grunnlag. I stedet oppfører hun seg som en furtende unge over manglende lørdagsgodt.

Arbeiderpartiet skryter stadig på seg at de er opptatt av arbeidsplasser, men de har ingen framtidsvyer for de arbeidsplassene og turistinntektene man potensielt kan skape gjennom bevaringen og videreutviklingen som denne saken gjelder. Tragikomisk nok neglisjerte ordfører Frank M. Ingilæ den muligheten han fikk servert på et sølvfat av KLD i 2015.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags