12 punkter som Finnmark og Troms må snakke om - NÅ!

Av
DEL

MeningerI min kommentar på facebook til NHO Arktis nylig i forbindelse med deres meget gode innlegg på Nordnorsk debatt rundt regionreformen, så kom jeg med følgende punkter som jeg mener det er helt nødvendig at Finnmark og Troms nå kommer sammen og snakker om.

Om kommunene i Finnmark og Troms i fremtiden skal trone øverst på Kommunal Rapport sitt kommunebarometer, så må det en heftig innsats til. Nå ligger kommunene i Finnmark og Troms på bunn - og det kan ikke fortsette. 

Fylkesmannen i Finnmark har også nylig sendt en bekymringsmelding til departementet vedrørende forholdene i Karasjok kommune. Det er rystende og skremmende, og vi vet at mange kommuner i Finnmark og Troms er ganske så nær på vei inn i Robek (Kommuner som må ha godkjenning fra Kommunal- og regionaldepartementet for å kunne ta opp lån eller inngå langsiktige leieavtaler). Torsken kommune er allerede på Robek-listen. En kommune på vakre Senja med sin fantastiske fiskeindustri og sine elendige veier er under statlig kontroll.
 

1. Utrydde barnefattigdommen og generell fattigdom.

2. Gratis idrett, kulturskole og svømming til barn og unge. 

3. Skjerping og håndheving av NAV-loven og Sosialtjenesteloven og strenge straffer til de som bryter våre viktige sosiale lover. 

4. Mye bedre oppfølging til arbeidsledige og mye bedre rammer for privat næringsliv. Gi reiselivet i hele regionen et voldsomt løft.

5. Ensomme og isolerte skal få et tilbud  - med mennesker.

6. Uføretrygd er en midlertidig ytelse, og de som vil og kan skal få komme ut i arbeidslivet. 

7. Lavere skatter, strømpriser og drivstoffpriser i arktis 

8. Ufaglærte ut av skolen der det er mulig og styrke utdanningstilbudet. Ingen skoler eller kulturskoler skal legges ned.

9. Forbedre trafikkfarlige veier. 

10. Forby hijab, nikab, burka, kleskoder og kjønnsdelt svømmeundervisning. Oppheve lov om religionsfrihet så kirken ikke lenger kan diskriminere homofile og trumfe arbeidsmiljøloven. Vi har lover nok. 

Nei til dunkende kirkeklokker og hylende moskeer. Ja til naturen og stillheten. Den nye regionen skal bli den første regionen i Norge som vil hindre at tro (tankegods) skal få diskriminere og undertrykke.

11. Styrke politiet og forsvaret slik at gjengkriminalitet aldri får feste seg. Det skal være Norges tryggeste region på alle måter. Og en region til forbilde for Norge og verden. 

12. Et mål om at kommunene i en ny region skal ligge på topp i kommunebarometeret til Kommunal Rapport. 


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags