Når en dør lukkes - så åpnes en ny

Av
DEL

LeserbrevMitt punktum er for lengt satt  - så denne ytringen har ingen annen verdi en enn kort oppsummering og blikk mot den enorme debatten som raser i sosiale medier. Jeg tror tiden kan være inne for å trekke pusten, ta et tilbakeblikk og vise raushet til alle som har tatt del i både arbeidet og debatten.  

Kanskje vi burde klappe hverandre litt på skulderen og vise litt stolthet. Mange har brukt mye tid på å forsøke å bidra til likevekt, respekt og til bli tatt på alvor. Utallige artikler er publisert med målsetning om et best mulig utgangspunkt og representasjon for eget fylke. 

For egen del har jeg vært tydelig på at Finnmark bør bestå som eget fylke, jeg har gjennom et titalls leserinnlegg argumentert med hvorfor. I innleggene har jeg også tatt til ordet for at en oppstart med likevekt i fellesnemd ville være sekundært, men dog mulig. Jeg vurderer det dithen at det er dette arbeidet som det nå må settes fokus på.  

Det er i denne sammenhengen lov å minne hverandre på at 19 + 19 er langt bedre utgangspunkt enn 19 + 9.

Jeg gir min ydmykhet og respekt til alle som har jobbet for Finnmark og bidratt til at vi i dag kan se fremover som et stolt folk.

Jeg vil aldri hive min stein mot mennesker som har brukt all sin tid på å legge premisser for likeverdighet.

Finnmark er Finnmark - For min del - alltid forbli Finnmark. Jeg tror mange i Troms tenker akkurat det samme som eget fylke

Ta vare på deg og dine - klapp hverandre på skulderen og vit at det vi alle i felleskap har bidratt til en dag er historie. La historien huskes for Finnmarks kamp for rettferdighet, respekt og for den kjærlighet vi alle føler.

La ikke historien bli vond, selvdestruerende og preget av uvennskap.

Det er åpnet et helt nytt mulighetsbilde ved en fellesnemd i likevekt og da har vi alle et ansvar for å bidra til en best mulig utvikling for både Troms og Finnmark. Ved en fortsatt intern kamp vil mye energi gå med til å kjempe mot seg selv. Det vil ingen være tjent med.

Jeg har satt mitt punktum fra før - og jeg føler meg ikke som en taper. Jeg føler stolthet, oppnåelse og fremfor alt en følelse av å bli tatt på alvor.

Jeg håper nå at våre naboer i Troms plukker opp ballen - demper den forsiktig og sender den videre til Statsråd og regjering. Jeg forstår at Troms har flere innbyggere enn Finnmark og at det kan synes urettmessig med lik fellesnemd - men hensikten vil etter mitt syn i alle sammenhenger være å oppå felles enighet.

Med ønske om en fredfull og engasjerende adventstid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags