– Finnmark fylkesting bør undersøke om Finland er interessert i å få Finnmark innlemmet i landet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Finnmark bør søke løsninger utenfor Norges grenser, mener artikkelforfatteren.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som bergenser og god venn av Nord-Norge, mener undertegnede som svært mange at det norske storting har behandlet Finnmark fylke på en skammelig måte. Den viser hvor lite forståelse politikerne i Oslo har for forholdene i nord.

Finnmark er større i utstrekning enn flere land lenger sør i Europa. Finnmark er ikke neste provins, fylke, som blir trakassert av sentralmakten. Ta for eksempel Catalonia. Demokratiet er satt til side.

Finnmark fylkesting bør derfor sende en delegasjon til Helsinki (som ligger nærmere Finnmark enn Oslo) og undersøke om den finske regjeringen er interessert i å få Finnmark innlemmet i landet. Finland vil sikkert gi Finnmark selvstyre.

Finnmarkingene kan regne med å få jernbane til både Alta og Kirkenes. Overgang til Euro vil gi økonomiske fordeler. For samene må det være en stor fordel, da både finske og norske samer får bo i samme land. Flere finnmarkinger stammer også fra Finland.

Dersom Finnmark får gode og rimelige vilkår til å bli en del av Finland, bør der holdes en ny folkeavstemning. Dersom den gir flertall for overgang, må fylkesordføreren reise til Oslo og kreve at Stortinget endrer Grunnloven, slik at Norge kan avstå Finnmark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken