Med tvang skal Finnmark knele

– Finnmark fylke, større enn Danmark i areal, men med en liten spredt befolkning, skal nå styres enda lenger bort fra her vi bor. Det skal sentraliseres og bespares, vi koster for mye, skriver Inger Elisabeth Nilsen.

– Finnmark fylke, større enn Danmark i areal, men med en liten spredt befolkning, skal nå styres enda lenger bort fra her vi bor. Det skal sentraliseres og bespares, vi koster for mye, skriver Inger Elisabeth Nilsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi blir enda mer en utkant, enda mer kun en råstoffleverandør, som ikke har noe vi skulle ha sagt

DEL

MeningerVi tas nok en gang.

Nå er Finnmark og Troms tvangssammenslått, med virkning fra 2020. Vi har ikke bedt om det, tvert imot. Men storting og regjering har med knapt flertall bestemt at Finnmark skal, om vi vil eller ikke. Kjenn på ordet «tvang», det har en uhyggelig klang i de fleste finnmarkingers ører.

Finnmark fylke, større enn Danmark i areal, men med en liten spredt befolkning, skal nå styres enda lenger bort fra her vi bor. Det skal sentraliseres og bespares, vi koster for mye.

Vi blir enda mer en utkant, enda mer kun en råstoffleverandør, som ikke har noe vi skulle ha sagt. Vi har måttet kjempet for alt vi har «fått» fra vårt land, og vi blir ennå sett på av folk i sør, som kun en utgiftspost.

Det som skuffer meg mest i denne saken, er at vi i Finnmark ikke klarer å stå sammen for Finnmark. Jeg leste nylig i Finnmark Dagblad, at ifølge en undersøkelse vil «de fleste» i Vest-Finnmark ha Tromsø som fylkeshovedstad. Det spørs vel hvem man har spurt, og de fleste i Finnmark vil ikke sammenslås.

Men selvsagt, når vi har «Finnmarkspolitikere», både på fylke og storting, som motarbeider det meste av utvikling i andre kommuner utenom sin egen, ja da er Finnmark dømt til å tape.

Jeg ser vi har fått en gruppe på Facebook som kaller seg ForFinnmark. Stå på, dere har bred støtte også i Vest-Finnmark. Og til Altas politikere, nå er det siste sjanse for dere, å vise dere som gode Finnmarkinger; stå sammen med oss andre, for Finnmark og Vadsø som fylkeshovedstad, i fylket Finnmark. Vi vil ikke sammenslås med Troms, men samarbeide der det er naturlig.

Og til storting og regjering vil jeg si; det er ingen skam å snu.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags