Det begynner vel å bli nok nå!

NOK NÅ: Det er forståelig at Vadsø frykter effekten av sammenslåing, skriver Kjetil Hanssen.

NOK NÅ: Det er forståelig at Vadsø frykter effekten av sammenslåing, skriver Kjetil Hanssen.

Av
DEL

MeningerGjennom det siste halvåret har representanter for Finnmark arbeiderparti nærmest pisket hverandre offentlig for å synliggjøre et slags ansvar for regionreformen. Godt hjulpet av eksterne aktører, har vi fått en fremstilling av at reformen er noe vi har makt til å velge bort, og ikke det borgerlige flertallet som har fattet vedtaket. De sitter musestille i båten.

Finnmark arbeiderparti har vært svært tydelig på at vi er og har vært, imot tvangssammenslåing med Troms.

Statsråd Mæland (H) har så sagt at tvangen vil bli gjennomført om Finnmark deltar eller ei. Så velger Finnmark AP to ulike veier. Den ene parten ønsker å bekjempe politikken med jus og domstoler. Den andre parten ønsker å bekjempe politikk med politiske virkemidler. Den siste gruppa blir så karakterisert som feiginger, forrædere, upålitelige og svikere. Hvorfor tar ikke våre representanter til motmæle mot de som har tvunget gjennom reformen? Føles det bedre å skjelle ut partifeller enn meningsmotstandere, og hva er effekten?

Det er forståelig at Vadsø frykter effekten av sammenslåing. Porsanger har kjent effekten av offentlig omstilling på kroppen.

Deler av Øst Finnmark refser nominasjonsmøtets resultat som ubalansert. Porsanger med plass nr. 39 og 42 kan vel ikke skryte på oss at vi har vært prioritert. Det er imidlertid politikken som er det viktigste. Den interne piskinga støtter opp om politiske partier og politikk vi ikke ønsker. I Porsanger føler vi oss trygg på at det er arbeiderpartiet som er den fremste garantisten for bosetning, arbeidsmiljø, sosiale ordninger og utvikling av Finnmark i årene som kommer. Da bør vi avslutte den urettferdige og unødvendige selvskadinga.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags