Ingen kutt i barnevernstjenesten

Av

– Arbeiderpartiets leder bommer med kr 749.000 når han i sitt debattinnlegg anslår kutt i barnevernstjenestens rammer, skriver Åge Persen på vegne av Tverrpolitisk liste i Porsanger (TLP).

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

MeningerLederen i Porsanger Arbeiderparti hevder i et leserinnlegg at det er kuttet kr 750.000 i budsjettet for barnevernstjenesten i Porsanger kommune i 2017. Det stemmer ikke!

En del av rammetilpasningen består av økt refusjon fra staten med kr 200.000. Det er spesielt av Ap-lederen å kalle økte inntekter for kutt!

Følgende poster er ikke belastet i regnskapet de siste årene, og skal stå i null: annen godtgjørelse/honorar, ikke oppgavepliktige reiser, avgifter, gebyrer og lisens, kjøp fra staten, til sammen kr 93.552.

Følgende poster er redusert slik at de er mer realistiske i forhold til faktisk bruk jf de siste års regnskap: annen godtgjørelse, aviser/tidsskrifter, bilgodtgjørelse, andre oppgavepliktige godtgjørelser, korttidsleie enkeltreise, skyss og reiseutgifter, serviceavtaler og reparasjoner, konsulenttjenester, kjøp tolketjenester, til sammen kr 227.635.

Ikke oppgavepliktige oppholdsutgifter samt opplæring, kurs er underbudsjettert med kr 21.336. Disse postene er økt i TLPs rammetilpasning som er en del av budsjettvedtaket.

Det eneste reelle kuttet utgjør kr 1.099 som er budsjettert til møteutgifter, bespisning (mat ved møter). De øvrige tilpasningene vil ingen som arbeider ved barnevernstjenesten merke noe til i 2017. Arbeiderpartiets leder bommer med kr 749.000 når han i sitt debattinnlegg anslår kutt i barnevernstjenestens rammer. Hans innlegg kan vel neppe være basert på kunnskap.

Åge Persen

Tverrpolitisk liste i Porsanger (TLP)

Leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags