Budsjettarbeidet i Porsanger

Skjerdump iFinnmark på budsjettdagen.

Skjerdump iFinnmark på budsjettdagen.

Av

– I alle nye forhold kan det da skje i forelskelsens rus, at en er med på tiltak en kanskje ikke var forberedt på, skriver leder i Porsanger Ap, Kjetil Hanssen, om budsjettarbeidet i kommunen.

DEL

MeningerPorsanger Arbeiderparti fikk ikke flertall for det forslaget vi hadde utarbeidet sammen med SV og SP. Det aksepterer vi.

Vi ønsker ikke å motarbeide noen andre politiske partier, men vi ønsker å heve nivået på debatten mellom de politiske partiene. Vi ønsker ikke at enkeltpolitikere eller grupper skal skjelles ut, men behandles med respekt.

TLP, Frp og Høyre fant hverandre i et nytt og uventet forhold. I alle nye forhold kan det da skje i forelskelsens rus, at en er med på tiltak en kanskje ikke var forberedt på.

Vi tror ikke at alle i TLP ønsket å si opp avtalen med Solbrått aldershjem, eller trekke ned en liten million på skolesektoren. Det er imidlertid budsjettvedtaket.

Vi tror ikke alle i Høyre og Frp ønsket å kutte Barnevernstjenesten med 750.000,- kr. Det ble imidlertid vedtatt.

Vi tror at mange ønsket å styrke grunnbemanninga på Porstun. Det ble ikke vedtatt. Vi tror at mange ønsket seg Frivillighetssentralen. Det ble ikke vedtatt.

Vi tror at flere av forslagene kom fordi en ønsket å redusere eiendomsskatten, og det lyktes flertallet med.

Vi ønsker en arbeidsform der en trekker i lag både politisk og administrativt, for et bedre Porsanger. Der tror vi at vi kan lykkes, men det forutsetter et bedre arbeidsklima og en økt ryddighet fra alle partier i prosessene.

Kjetil Hanssen

Leder Porsanger Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags