«Finnmark Venstre støtter Venstres Stortingsgruppe»

Leif Wasskog, leder i Finnmark Venstre.

Leif Wasskog, leder i Finnmark Venstre. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Årsaken til bruddet er at regjeringspartiene ikke har vært villige til å forhandle om viktige deler av statsbudsjettet, spesielt om tiltak for å redusere Norges klimagassutslipp i tråd med våre forpliktelser i Paris-avtalen.

Det er sterkt beklagelig at regjeringen har valgt å gå inn i forhandlingene med et ultimatum på et område de vet er svært viktig for Venstre. I fjorårets budsjettavtale signerte statsministeren og finansministeren på at budsjettet for 2017 skulle inneholde et grønt skatteskifte som skulle gi betydelige kutt i utslippene. Det løftet har regjeringen ikke holdt. Når Høyre og Frp heller ikke er villige til å forhandle om tiltak som kan bidra til å nå klimamålene et samlet Storting har stilt seg bak, er det dessverre ikke mulig for Venstre å gå videre med forhandlingene. 

Gjennom hele prosessen har Venstre fremmet en rekke konstruktive forslag for å få forhandlingene ut av den fastlåste situasjonen regjeringspartiene har satt oss i. Vi har gjort flere forsøk på å komme oss rundt regjeringens ultimatum, slik at alle partiene skulle kunne komme godt ut av en avtale. Dessverre har vi blitt møtt med forsterkede ultimatumer og avslag på våre forslag til løsninger.

Det er vanskelig å forstå at Statsministeren vil sette landet i en så usikker situasjon ved å gi Frps landstyre veto mot det grønne skiftet vi vet vi må gjennom. For Venstre har det ikke på noe tidspunkt vært aktuelt å støtte et budsjett som ikke vil bidra til å kutte utslippene våre. 

Selv om det ikke er direkte relatert til budsjettforhandlingene, har Listhaugs opptreden i media bidratt sterkt til et anstrengt forhold til Høyre og FrP. Hennes opptreden er ikke verdig en minister, og bidrar kun til å nøre opp under hat og fordommer.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags