«Dette er et nullsumspill, Ronny!»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Ministerens «høyre hånd» statssekretær Ronny Berg prøver å snakke seg ut av de valg FrP har gjort mht. å støtte de mange utenlandske «fiskesafaribedrifter» i stedet for de lokale og de fast bosatte fiskere i Vest-Finnmark, skriver Geir Adelsten Iversen i dette debattinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I en situasjon der krabbefiskerne må tåle betydelige kutt (37 %) i kvotene i 2017 sammenlignet med fjoråret. Presterer turistfiskeminister Sandberg å gi bort 500 krabber til hver «fiskesafaribedrift» som søker. Tro det den som vil!

Ministerens «høyre hånd» statssekretær Ronny Berg prøver å snakke seg ut av de valg FrP har gjort mht. å støtte de mange utenlandske «fiskesafaribedrifter» i stedet for de lokale og de fast bosatte fiskere i Vest-Finnmark. Førstnevnte som de aller fleste er utenlandske, legger ikke igjen annet i Norge enn havnebasseng fulle av fiskekadavre, etter at de har skåret ut «loinsen» og slengt restene utenfor kaikanten. Alt utstyr og proviant har de med seg fra utlandet.

Statssekretæren finner det så opportunt å kaste seg over Senterpartiet fordi vi ikke åpnet kvotefisket for dem vest i fylket, men nøyde oss med Måsøy i første omgang. Dette er grunnløst og det burde statssekretæren vite.

Jeg var prinsipielt for at hele fylket skulle inn i kvoteordningen, men som følge av de begrensede krabbekvoter innså også jeg at dette ikke var forsvarlig på det nåværende tidspunkt. Nå når turistfiskeministeren plutselig har 500 krabber til hver eneste «fiskesafaribedrift» er jo saken en annen, noe ministerens høyre hånd også må forstå. Hvis det er f.eks. 20 bedrifter i EU som søker om kvoter, ja så betyr det at det tas 10.000 krabber og gis bort til utlendinger framfor til fiskere i vestfylket. Dette er et nullsumspill, Ronny!

FrP har valgt side. FrP har ved sine valg vist hvem som har partiets lojalitet. Det er utenlandske «fiskesafaribedrifter», framfor norske fastboende i vest-fylket. Forstå det den som kan!

Velgerne kan være trygge på at med Senterpartiet ved roret vil vi gjøre om på denne uretten. Krabbe ressursene skal fordeles på finnmarkinger og ikke på utlendinger. De krabber som FrP forærer utlendingene skal med oss ved makten tilfalle kystfolket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken