«Mat må vi ha»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI morgen fredag 16. juni skal jordbruksavtalen vedtas i Stortinget. Etter at det ble brudd i forhandlingene mellom staten og bondeorganisjasjonene i mai har det foregått forhandlinger mellom opposisjonen på Stortinget. I forrige uke valgte Venstre å forlate forhandlingene med SV, Ap, Sp og KrF. De kom med et eget forslag til løsning. Desverre er denne løsningen langt fra målet om å gi bønder en kronemessig lik inntektsutvikling som andre grupper.

I Finnmark drives det landbruk der ingen trodde det var mulig, fra Pasvik, Karasjok til Sørvær. I forhandlingene med de andre partiene har vi i SV hatt et spesielt fokus på landbruket i Nord-Norge, og de små og mellomstore brukene. Vi må sikre gode velferdsordninger og veterinærtilgang i distriktene. Vi reverserer regjeringas kutt til beitetilskudd og styrker samtidig utmarksbeitetilskudd.

Når Venstre nå velger å bryte forhandlingene sender de landbruket ut i videre usikkerhet og kaos. Sommeren kommer seint til Finnmark i år, Venstre kan fortsatt snu og gjøre handling ut av lovnadene om et levende landbruk i hele landet.

For mat må vi ha, og den skal også lages her i Finnmark.

Hanne Harila

3. Stortingskadidat for Finnmark SV

Hanne Harila

3. Stortingskadidat for Finnmark SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags