Er politikk kun for politikere?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stadig vekk ser jeg politikere fra andre parti kritisere Hammerfest AP for å ha flertall alene, eller at de stemmer utifra vedtak i et medlemsmøte.

For det første blir det feil å kritisere AP for det folket har valgt. At stemmeopslutningen har vært lav er en annen sak, og forhåpentligvis blir det bedre engasjement ved årets valg. Jeg synes ihvertfall det er gledelig at flere parti stiller lister og ønsker å være med å utvikle nye Hammerfest kommune.

Men hører politikk bare hjemme i kommunestyresalen, slik enkelte tar til ordet for? Alt av ytringer og standpunkt, enten det er via lag og foreninger, leserinnlegg eller på oppslagstavla på Facebook, så er det endel av det politiske bildet og bra for det folkelige samfunnsengasjementet.

Det handler om at folk må få ytre seg å være med å påvirke uten at en nødvendigvis stiller til valg eller er så privilegert at de blir valgt til kommunestyret.

Hammerfest AP mener det er viktig med folkelig forankring og meninger før en treffer viktige politiske beslutninger. Derfor har AP jevnlige medlemsmøter for å høre hva de øvrige medlemmene mener.

Politikere er ikke bare i kommunestyret på vegne av seg selv, men på vegne av folket, partiprogrammet og det verdigrunnlaget de har gått til valg på.

Skal en være et forutsigbart parti må en vite at de som sitter i kommunestyret følger sitt partiprogram, medlemmene og de ønskene folket som har valgt de inn på grunnlag av.

Arbeiderpartiet i Hammerfest har vært en pådriver for å få i land store prosjekter og ført en politikk som har gitt oss muligheter til å ruste opp kommunen og lagt tilrette for bolyst, utdanning og næring.

Foran neste valg har Hammerfest AP laget et spennende program på bakgrunn av innspill fra folk og medlemmer.

Personlig vil jeg trekke frem:

Satsing på familiene, med gratis SFO og utredning av full søskenmoderasjon fra og med barn nr 2 i barnehage.

Bygging og videreutvikling av Hammerfest sykehus, slik at det er dimensjonert for fremtidens utvikling for hele vest-fylket.

Videreutvikling av næringsmulighetene i den nye kommunen. Sjørettet næring, reiseliv, mineralnæringen, petroleum og leverandørindustrien. Mange av disse vil også ha behov for arealer og vil etableres i distriktet om vi legger tilrette for dette.

Det er spesielt viktig at vi tar hele den nye kommunen i bruk og at vi fortsetter med å involvere bredt blant befolkning og medlemmer før vi treffer de riktige beslutningene. Politikk er ikke bare for en liten elite som er så heldig å bli valgt inn i kommunestyret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken