Den politiske ledelsen har ikke stått på barrikadene for Vadsø

– Økonomien i kommunen vår er dårlig. Gjelda er stor, utgiftene er for høye og vi går med kraftig underskudd, skriver Willy Pedersen og Kristian Wengen i Vadsø Arbeiderparti.

– Økonomien i kommunen vår er dårlig. Gjelda er stor, utgiftene er for høye og vi går med kraftig underskudd, skriver Willy Pedersen og Kristian Wengen i Vadsø Arbeiderparti.

Av
DEL

LeserbrevVi nærmer oss slutten av 2018 og Vadsø kommune er ikke der vi ønsker. Økonomien i kommunen vår er dårlig. Gjelda er stor, utgiftene er for høye og vi går med kraftig underskudd.

Dette kommer ikke som en overraskelse, og Arbeiderpartiet har gjort flere forsøk på å bedre situasjonen. Før jul i fjor foreslo vi blant annet å redusere politikerlønninger, fryse investeringer som ikke bidrar til å bedre balansen i budsjettet, å øke eiendomsskatten og å satse mer på næringsutvikling. Vi ønsket også å inkludere frivillig sektor og kommunens innbyggere for å tenke nytt for å løse kommunens utfordringer på lengre sikt.

De fleste av forslagene våre ble nedstemt.

Høyre, Krf og Vadsølista gjorde sine egne vurderinger, og vedtok at kommunen heller skulle prioritere redusert eiendomsskatt. I 2021 vil det gi en økning av underskuddet på 8,2 millioner. Ingen liker eiendomsskatt. Heller ikke vi. Men dersom det er nødvendig for å berge kommuneøkonomien, mener vi det er et ansvarlig grep.

Mange av utfordringene kommunen nå står i, kommer av valg som er gjort nasjonalt gjennom utflytting av statlige arbeidsplasser, regionreform og løsninger knyttet til de statlige oppgavene Vadsø har påtatt seg.

Situasjonen er imidlertid forverret fordi vi har et politisk lederskap som ikke har villet ta situasjonen inn over seg. De har ikke stått på barrikadene for Vadsø.

Vadsø Arbeiderparti har jobbet hardt for kommunen og våre medborgere i arbeidet med regionreformen. Vi synes det er trist å se Høyre gå inn for forslag som ville vært ødeleggende for byen vår og for Finnmark.

Mindre lokalkunnskap, utflytting av makt og færre arbeidsplasser vil i framtiden også påvirke den økonomiske situasjonen.

Det siste halve året har vi i Vadsø Arbeiderparti vist at vi kan holde trykket på store og viktige områder for Vadsø. Vi vil fortsette å holde fast ved sakene som er viktige for kommunen vår. Vi vil ikke gi oss der vi ser det er nødvendig å stå på barrikadene. Og vi vil jobbe hardt for å gjenoppbygge en solid kommuneøkonomi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags