Gå til sidens hovedinnhold

«Det er en hån mot rundt 220.000 mennesker i dette landet»

Artikkelen er over 4 år gammel

Pensjonistforbundet registrerer at svært mye av alle de positive vendinger som brukes av rikspolitikerne når det gjelder å holde oss i ånde, bare er spill for galleri!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I årets mulighet for å komme med høringsuttalelse i forbindelse med trygdeoppgjøret ble vi avspist med 5-fem minutter til å legge frem vårt syn på det fremlagte forslag. Det er en hån mot rundt 220.000 mennesker i dette landet!

Husk på at dere har ikke kommet dere til taburettene ved egen hjelp.

Vi som utgjør medlemsmassen i Pensjonistforbundet kjenner oss valgt bort av politikerne. Det er bare foran valgene at politikerne setter store krefter på å innynde seg hos den eldre befolkning. Vi legger merke til at løpet er startet allerede og man inviterer seg selv til eldreinstitusjoner for å smile og si «ingenting» til beboerne, et stryk på kinnet, og så adjø.

Medlemsmassen i Pensjonistforbundet er ikke der inne. Vi er ute i samfunnet og bidrar til at samfunnsmaskineriet går rundt, blant annet ved å gjøre et stort frivillig arbeid som bidrar til at de ledende politikere kan dele ut mer penger til dem som allerede har så det monner. Dette godtar ingen av oss lenger. Valgflesket deres er ikke interessant på dette tidspunktet, for vi har gjort flere negative erfaringer når det gjelder løfter dere har kommet med tidligere. Så spar oss.

Kanskje vi må ta andre grep? Vi er sterke, vi kommer fra alle samfunnslag og politiske partier, og nå ser vi at det legges mer og mer an på å skvise oss ut og ta fra oss det vi har kjempet oss til, for det er ikke rare greiene dere har gitt oss frivillig. Der finns muligheter for oss å gjøre oss gjeldende på andre arenaer.

Vi finner oss ikke i flere forsøk på å ta fra oss rettigheter og vi forlanger at politikere fra alle partier allerede nå kommer på banen og forteller hva dere har tenkt å gjøre i praksis for å få tilbake den tilliten dere har mistet fra oss 220.000 nordmenn!

 

Kommentarer til denne saken