Den Trojanske «utespilleren»

Artikkelforfatteren kritiserer ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (avbildet).

Artikkelforfatteren kritiserer ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (avbildet). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi, som er av en patriotisk årgang og som er glad i vårt fylke er sørgmodig i disse tider. Vi skal sammenslås med Tromsø. Ja, jeg skriver og mener Tromsø bevisst. Nordland fylke viste nok meget godt hva de sa nei til. Synden i dette var at Finnmark – mitt Finnmark – skulle dø. Vi vet alle Tromsøs aldri mettende appetitt på hva de mener som er ”riktig” å plassere i Tromsø. De har jo Telegrafbukta – der det noen ganger er mulig å bade, og så har de jo Nordlys- observatoriet så selvfølgelig må alt ligge i Tromsø. I Finnmark er vi godt kjent med stormåsen – du vet den som skråler kra ska ha, ska ha. Tromsø er stormåsen i nord.

Politisk har jeg lyst ti lå gå langt tilbake. Ja, så langt tilbake til den tiden en kan se at fornuften fikk råde.

Jeg som bor i en kommune der vi har en ordfører som er villig til å dolke partikamerater i ryggen i en tro at på at en sammenslåing med Tromsø vil gagne Kirkenes – Sør – Varanger - området.

Jeg kommer da ”I håg” en historie fra lang tid tilbake. Da en partikamerat av vår nåværende ordfører stilte till valg. Det er nesten utrolig at partigrenser ikke er uoverstigelig – bare fornuften får råde.

[…] Det er ikke usandsynlig , at hr. sorenskriver Wikstrøm blir valgt for Vest-Finnmarken. Skulde saa hr. sorenskriver Moe faa flertal for ØstFinnmarken, sa vil vi altsaa opleve at Finnmarken Norges næststørste fiskeridistrikt blir repræsenteret af to sorenskrivere. Jeg vil bent nu sige, at det vil være en skam, en faliterklering for vår landsdel. Jeg er ikke socailist og kan saaledes ikke sympathisere med hr. lærer Saba, men her mener jeg, man må sætte Finnmarkes interesser foran sit politiske syn og give hr. Saba sin stemme.

Dette skrev høyremannen fra Skjøtningberg Ove Klykken i 1909.

Hva opplever vi så i 2017/18. Jo vi har en –tidligere kalt ”røde Rafael – som er villig til å dolke sine partkamerater i ryggen med en riflet kniv for virkelig å skade.

Hvem er så Saba og hvem er Klykken i dagens bilde? Valget står mellom Vassvik og røde Rafael.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags