«Om noe av pengene som vi bruker på at de rikeste skal få enda mer, kunne gått til at barn i Norge får en bedre, en mer våken skoledag, ja da er vi på god vei»

Av

1 av 10 barn har ikke mulighet til å ha med skolemat.

DEL

LeserbrevJeg vil gjerne ta opp en sak som står ganske høyt på Arbeiderpartiets gjøremål om de vinner ved det kommende valget, nemlig skolemat.

Mat er en viktig del av vår hverdag, det gir oss energi til å klare oss gjennom dagen og den gjør oss våken slik at vi tar de riktige valgene.

9 av 10 barn har mulighet til å ha mat med seg på skolen i Hammerfest, det vil si at det er 10 % som ikke har mulighet til å ha mat med seg på skolen. Det er 100 elever hver dag som er et utrolig høyt tall og dette er kun i Hammerfest som har små skoler med lite elever. Målet med et gratis skolemåltid er at alle barn skal kunne ta med seg mat på skolen.

Norge er en av verdens rikeste land, men vi klarer ikke engang å gi et gratis måltid, det sier bare litt om prioriteringene som nålevende regjering har gjort. Om noe av pengene som vi bruker på at de rikeste skal få enda mer, kunne gått til at barn i Norge får en bedre, en mer våken skoledag, ja da er vi på god vei.

En måte for å tilrettelegge slik at ingen går uten mat hele skoledagen er at elevene selv er med på å lage den lunsjen/maten som de skal spise.
Dette kan man prøve å få som en del av pensum, i alle fall for mellom og ungdomstrinnet.
Kan fortelle at et gratis måltid i skolen er også et nasjonalt tiltak som Arbeiderpartiet vil sette på dagsorden.

En løsning på det økonomiske?
Hva med at Norges rikeste betaler mer skatt slik at de med mindre har mulighet til å prestere like bra som de med mer.

En av svarene jeg fikk da jeg kommenterte et innlegg i en gruppe på Facebook var at «Kan ikke bare foreldrene passe på at ungene spiser før de drar på skolen? Det er bare å smøre matpakke som de tar med seg og spiser i lunsjen»
Problemet er ikke at de ikke smører seg matpakke for å ta med på skolen, problemet er at det ikke er alle som har råd til at ungene skal ta med matpakke på skolen.
Derfor er et Gratis skolemåltid et bra tiltak for å forbedre læring hos skoleelever.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags