Angstbitersk, Nordlys?

MISSNØYE: Det oser av misnøye med Finnmarks politikere, skriver fylkesordfører Ragnhild Vassvik.

MISSNØYE: Det oser av misnøye med Finnmarks politikere, skriver fylkesordfører Ragnhild Vassvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

«Giftig måte». «Bitter Vassvik ute på primitivt hevntokt». «Utrolig å være vitne til». «Verst tenkelig start for nye storfylket». «Burde ha satt Finnmarks Aps fylkestingsgruppe under administrasjon». «Ille å se». «Ute på primitivt hevntokt». «Rett og slett tragisk».

Dette er ordbruken i lederartikkelen i Nordlys/Nordnorsk debatt mandag 18. mars. Bakgrunnen er sist ukes fylkesting der vi behandlet en lovlighetskontroll etter tidligere vedtak om budsjett og økonomiplan.

Jeg vet ikke helt hva hensikten til Nordlys-lederen er med beskrivelsene. Det oser av misnøye med Finnmarks politikere. Ja, det oser nærmest forakt, og det er trist. Temperaturen og karakteristikkene i lederen tar helt av i sin beskrivelse av meg som fylkesordfører, og som ordførerkandidat i Gamvik kommune ved valget til høsten.

Beskrivelsen av Finnmarks låneopptak som et spill for å få sammenslåinga til å havarere, må være hentet fra lederens fantasier.

Lederartikkelen glemmer å nevne at et klart flertall vedtok justering av budsjett og økonomiplan for de kommende årene. Og vedtaket skal igjen sendes departementet til lovlighetskontroll.

Men poenget er vel at til Nordlys sin store forbauselse, så er Finnmark fylkesting så vågale og offensive at vi vil bygge infrastruktur. Vi bygger, vi ønsker samfunnsutvikling. Vi vil ha fisken ut til markedet på kjørbare veier.

For meg er dette regnestykker som inneholder gevinster: For innbyggerne, for næringslivet. Den tredjeparten som omtales i lederen, nemlig innbyggerne, fortjener at vi satser på Finnmark, det være seg opprusting av veier eller skoleopprustning. Det er disse jeg er opptatt av, nemlig de som lever, jobber og bor i Finnmark.

Låneopptakene handler om å prioritere – vi prioritere å bygge infrastruktur og det skal gi den samfunnsutviklinga vi ønsker i framtida. Et Finnmark i vekst fortjener ikke bare vi, det er et pluss for den nye regionen og for nasjonen Norge også.

Og ja, finanskostnadene blir store – men dette handler også om å prioritere. Vi har i fylkestingets samling nå i mars gitt beskjed om at alle rammeområder må regne med effektiviseringskrav.

I gårsdagens møte i arbeidsutvalget til fellesnemnda fikk vi presentert tall som sa at Troms hadde høyere skatteinngang enn landsgjennomsnittet i januar og Finnmark tilsvarende i februar. Det viser at det går godt i de nordligste fylkene.

Til slutt, med tanke på avisas mer eller mindre varme omsorg for Finnmark: Kanskje skulle Nordlys være opptatt av nasjonale, les «sentrale områder av landet» byggeprosjekter og veiutbygging til svært, svært mange milliarder.

Det vi skal bygge og utvikle, det må vi faktisk betale sjøl, så modige må vi være. Dagens regjering er ikke det!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags