Når minuttene teller, men ikke like raskt i Finnmark

TRYGGERE: Forsvarets gir en bedre tjeneste, ifølge artikkelforfatteren. Illustrasjon.

TRYGGERE: Forsvarets gir en bedre tjeneste, ifølge artikkelforfatteren. Illustrasjon. Foto:

Av
DEL

LeserbrevRegjeringen har håndtert Corona-krisen godt, men vi alle vet at minuttene teller når det kommer til akutt sykdom. Da er det kritisk viktig at hjelpen ikke er langt unna. Det er forskjell på liv og død om helikopteret er 20 minutter eller 1 time unna. Er det da forventet at en Finnmarking dør saktere enn en Søring, Bent Høie?

Mandag 15. Juni kunne vi lese i NRK Finnmark at Forsvaret ikke lenger skal fly ambulansehelikopter i Finnmark. Det går ut over både finnmarkinger og søringer, og legene er bekymret. Bent Høie viser samme arroganse som Mæland viste da hun gjennomførte tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark.

De siste månedene har lyden av Bell 412 helikopteret til forsvaret stadig vært å høre over Vadsø, og befolkningen har kanskje aldri hatt en så god beredskap når det gjelder akuttmedisinsk transport. Et sivilt ambulansehelikopter-tilbud vil aldri kunne erstatte tjenesten forsvaret har levert de siste månedene.

Britt Larsen Mehmi, kommuneoverlege i Vadsø og nestleder i Finnmark legeforening, samt Jørn Erik Berntsen, sjef for Finnmark Landforsvar og politimester i Finnmark, Ellen Katrine Hætta er klar i sin tale at dagens løsning er best.

Så hvordan kan ministere bosatt i Oslo vite bedre? Som sagt er dette nok et eksempel på hvordan regjeringen ikke lytter og overkjører til den lokale befolkningen og tillitsvalgte.

Derfor anbefaler jeg regjering å opprettholde dagens helikopter-tilbud i Kirkenes, og velger å lytte, fremfor å overkjøre for en gangs skyld. Jeg anbefaler derfor å bruke ørene dobbelt så mye som kjæften. Regjeringen har på mange vis prøvd å avfolke Finnmark med mange rare vedtak, men å la folk dø mens de ligger å vente på hjelp, var en ny vri.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags