Miljø – et ord som blir mer og mer blir misbrukt i mange sammenheng i det norske språk

Av
DEL

LeserbrevDet verste jeg ser og hører er at begrepet miljø blir misbrukt i politisk sammenheng for å fram snakke sin egen politiske karriere og fortreffelighet i den hensikt å etablere makt og politiske posisjoner i samfunnet. Dette gjelder politikere både lokalt, regionalt og i nasjonal sammenheng slik vi ser i vår lille andedam Norge.

Det benyttes sterke begrep når det gjelder ordet miljø. Et belastet og misbrukt ord som daglig brukes og nevnes av politikere.

Ordet miljø er et flott begrep i det norske språk, og omfatter mye, mye mer enn bare forurensning av luft, sjø, vann, natur generelt osv.....

Et begrep som miljøavgift på flyseter. Folk blir lurt, og må betale ekstra penger for å liksom fremme et godt miljø. Alle vet vi at det blir ikke noe mindre forurensning av å fly selv om vi betaler noen kroner ekstra for å sitte i et flysete. Dette er bare et av mange tilfeller hvor ordet miljø misbrukes av politikere. Hvem tar pengene og tjener på denne skatte avgiften????

Et annet begrep er miljøtunnel. Jeg har vært byggeleder og prosjektleder på mange bygg- og anleggsprosjekt hvor begrepet miljøtunnel har vært en del av prosjektet. Jeg har aldri funnet noen forskjell på en miljøtunnel og en vanlig tunnel. Faktum er kjære velger, det finnes ikke noe forskjell på miljøtunnel og vanlig fjelltunnel, det kjører biler i alle tunneler og forurenser like mye uansett hva man kaller tunnelen. Nei da, begrepet miljøtunnel benyttes og misbrukes kynisk av politikere fordi ordet miljø har større gjennomslagskraft hos politiske bevilgende myndigheter, som etterkant kan slå seg på brystet og i media kan fremheve seg selv og sitt parti som miljøpolitisk parti. Dette er politisk kynisme og misbruk av ordet miljø til egen politisk vinning og makt.

Slik kan man fortsette å nevne misbruk av ordet miljø. Som et eksempel hvor Oslo blir styrt av et såkalt miljøparti. Oslo som miljøby, blir det nevnt, også et misbruk av ordet miljø. Elektrisk busser i Oslo der batteriene til bussene blir ladet opp av store DIESELAGGREGATER, som har skikkelig svart eksos som blandes med luften i vår såkalte miljø hovedstad. Det har forundret meg mange ganger at velgere så lett lar seg manipulere av kyniske politikere som kun er ute etter makt.

Så kjære velger som skal stemme i høst, når du hører en politiker som bedyrer og snakker som, " stem på vårt parti, vi er et miljø parti som tar miljø på alvor."

STOPP og tenke deg godt om ----- ikke la deg lure, vi alle ønsker å ha et godt miljø, både politisk, kommunikasjonsmessig, ute og hjemme og i naturen.

Et annet TULLEORD de såkalte miljøpolitikere har klart å utspekulerte for å lure velgere. Flyskam – båtskam – bilskam osv. osv. --- dette er bare tulleord. Dårlig norsk er det også ---- prøv å bøye ordet – flyskam – båtskam – bilskam – er det verb eller substantiv – adverb – adjektiv --????

Så atter engang – kjære velger – ikke la deg lure av disse politiske miljøfantaster.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags