«Marianne Haukland prioriterer Oslo fremfor Finnmark»

Ap mener gaveforsterkningsordningen er dårlig for Finnmark, mener Anette Trettebergstuen.

Ap mener gaveforsterkningsordningen er dårlig for Finnmark, mener Anette Trettebergstuen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderpartiet vil ha rettferdig fordeling, også i kulturpolitikken. Målet er å gi folk likeverdige muligheter uavhengig av hvem de er, og hvor de bor. Derfor er vi mot gaveforsterkningsordningen – en ordning der de rikeste blant oss styrer hvilke kulturtilbud som får tilskudd fra kulturbudsjettet.

Vi vil ha et godt kulturtilbud i hele landet, uavhengig av preferansene til de med størst formuer. Alle barn og unge skal ha tilgang til kulturtilbud. Vi har foreslått en kulturell skolesekk og en kulturskoletime til alle barn. Vi vil også ha en kulturell spaserstokk, for å gi kulturtilbud til eldre som ikke kommer seg til de lokale tilbudene på egen hånd.

At Høyres Marianne Haukland og regjeringspartiene velger gaveforsterkning som sitt sterkeste kulturpolitiske virkemiddel, er et valg som passer godt med den øvrige politikken deres. Der i gården leter man med lupe for å finne nye fordeler til de som har mye og mest fra før.

Kultur utgjør en liten del av budsjettet, men bidrar til mange gode opplevelser. At unge og gamle i hele landet får oppleve kultur, er fellesskapets ansvar, særlig i en tid der forskjellene mellom folk øker.

Ifølge Finansdepartementet har Finnmark fylke fått 503 000 kroner fra gaveforsterkningsordningen. I den andre enden har Oslo fått drøye 105 mill. kroner. At en slik fordeling gleder Høyre i Finnmark, kan en jo bare undre seg over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken