Er Nord-Norsk Mesterskap i langrenn viktig?

ARTIKKELFORFATTER: Andreas Rystrøm, leder i Vadsø skiklubb. Bildet er tatt under NNM i Vadsø.

ARTIKKELFORFATTER: Andreas Rystrøm, leder i Vadsø skiklubb. Bildet er tatt under NNM i Vadsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er snart ei uke siden NNM 2019 i Vadsø ble avsluttet med stafetter, sol og masse smil og glede. Vi i Vadsø skiklubb har fått arrangementet litt på avstand, men det gjenstår fortsatt noe arbeid. Arrangementet gikk så bra som vi hadde håpet på. Mange gode tilbakemeldinger har vi fått og vi er litt stolt av oss selv for det arrangementet vi fikk til.

Media spør meg som rennleder før mesterskapet hvilke store navn det er som kommer til NNM 2019. Vi fikk besøk av Daniel Stock, Anna Svendsen og Jørgen Sæternes Ulvang, og flere andre store navn sto på startlista. NNM samler store navn og disse seniorløperne er viktige for arrangementet både i år og for de kommende mesterskapene i Nord-Norge.

For meg som rennleder og leder i en liten skiklubb er det 13 åringene som er de virkelige heltene under NNM. Det er 13 år gamle gutter og jenter som deltar i sitt første ordentlig store skirenn og som skal starte sin skikarriere. De vil for alltid huske at de gikk sitt første NNM i Vadsø. Dette vil de huske om skikarriere tar slutt allerede denne sesongen eller om de fortsetter med langrenn opp i seniorklassene.

14 og 15 åringen som deltar i sine andre og tredje NNM kommer tilbake til et mesterskap som for mange av dem er årets høydepunkt. De sammenligner årets renn med andre NNM og de har høye forventninger og krav til oss som arrangør. 16 åringene som deltar i NNM er blitt som veteraner å regne. Disse 16 åringene har langrenn som livsstil og satser store deler av ungdomstiden sin på idretten. Å ha et godt resultat i NNM på CV-en for en 16 åring er viktig, det samme gjelder juniorer- og seniorløpere fra Nord-Norge.

Jeg tror det er viktig at vi har et samlingspunkt i nord hvert år. Og at vi deler på hvor vi møtes. At 330 deltakere melder seg på NNM 2019 er vi i Vadsø skiklubb godt fornøyd med, men vi ser at det er en liten nedgang fra NNM 2018. Jeg håper at alle skiløpere i Nord-Norge prioritere NNM hvert år. Når NNM arrangeres i utkanten her i nord, slik som Øst-Finnmark er, gir dette mange løpere, trener og foresatte en mulighet til å se en del av landsdelen vår som mange ikke har vært i før.

NNM er også et viktig arrangement for klubber som satser mot å arrangere NM eller Norges Cup. NNM er et fint arrangement å øve seg på for å ta på seg nye og større oppgaver. Vadsø skiklubb kommer ikke til å ta på seg større oppgaver de neste årene, til det er klubben vår i dag litt for liten. Men vi som liten klubb og liten by langt i nordøst har vist alle i Nord-Norge at vi kan arrangere skirenn og at vi har det veldig fint her hos oss.

Jeg takker alle deltakerne, trenere, foreldre og foresatte som tok turen til Vadsø i uke 12. Dere er alle samme velkommen tilbake.

Og jeg vil takke alle i Vadsø, Vester Jakobselv, IL Polarstjernen, Vadsø Turn og Vadsø skiklubb for den jobben som ble gjort under NNM-uka.

For å svare på mitt eget spørsmål til slutt: Ja, NNM i langrenn er viktig for skisporten i Nord-Norge. Jeg vil be alle klubber og skiløpere i Nord-Norge fortsette å delta i de kommende Nord Norske Mesterskapene, NNM er viktig og viktigere blir det dersom vi alle prioriterer mesterskapet uansett hvor i Nord-Norge det arrangeres.

Takk for besøket!

Andreas Rystrøm

Rennleder NNM 2019 og leder i Vadsø skiklubb

Vadsø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags