Jeg konstanterer at enkelte får tillatelse til å lage veier opp til hyttene, mens andre får avslag

Hyttevei. Innsendt bilde.

Hyttevei. Innsendt bilde. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvilke behandlingsprosedyrer er det ved søknad av hyttevei i Kvalsund kommune (snart Hammerfest) ?

Hvem er det som behandler søknad av vei til hytteområder i kommunen og hvorfor virker det som at det er veldig sprikende forskjell på hvem som får tillatelse?

Jeg bygde hytte ved fossen i 1982 da jeg var ganske ung. Hytten ligger ganske høgt oppe og i bratt terreng. Jeg søkte for noen år siden om å få ta miinigraver opp til hytta for å grøfter på baksiden siden hytta nært terrenget på den siden. Fikk da tillatelse til å bruke miinigraver, men det var understreket at bare en tur.

Det som slår meg er at det virker for meg at lettere adkomst du har til hytta, jo mere kan du tillate deg både med henblikk på adkomst med vei og planering rundt hytta. Samtidig konstanterer jeg at enkelte får tillatelse til å lage veier opp til hyttene med kommunens og de øvrige som bestemmer dette, mens andre får avslag på å lage seg en sti frem til hytta.

Observerte nylig på en befaring jeg var i et hytteområde at det var nærmest planert en vei helt frem til en enslig hytte. Dette har skjedd ganske nylig, både med nedlegging av duk og påkjørt fyllmasse i en strekning på minst 300m.

Jeg vet at et hytteområde har søkt om å få legge vei som berører flere hytter og fått avslag. De søkte da om atv vei og fikk avslag her også. Hvorfor er det så himmelsk forskjell på de som får tillatelse nesten ubegrenset og de som ikke får en slik tillatelse.

Når en kjører fra Skaidi mot Alta, så kan en ikke unngå å se at det er et en stor del som har bilveier helt frem til hyttedøra med romslige parkeringeplasser. Og siden ingen av disse veiene er omtalt som noe ulovlig, så regner jeg med at de har fått tillatelse noe som ikke er en selvfølge for alle de som ikke får det.

Hvorfor i all verden kan ikke kommunen lage klare retningslinjer som gir alle hytteeiere samme rett til å få anledning til å lage vei opp til hytta? Jeg bare spør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags