Ja til en levende kyst!

Av

Nedleggelse av båtanløp i Vest-Finnmark får alvorlige konsekvenser: Det betyr at fylkespolitikerne ikke lenger ønsker fast bosetting som ivaretar vår rike kystkultur, skriver Jorun Lunestad.

DEL

LeserbrevNedleggelse av båtanløp i Vest-Finnmark får alvorlige konsekvenser: Det betyr at fylkespolitikerne ikke lenger ønsker fast bosetting som ivaretar vår rike kystkultur. Og det betyr at man som fylkespolitiker ikke ønsker å satse på turister fra eget land i disse kommunene. Vi er mange med fritidsboliger på småstedene som sørger for at det er liv i fraflyttede bygder sommerstid.

For å snakke økonomi: Vi som har hus er stabile turister som kommer tilbake år etter år. Vi legger igjen mye penger lokalt – på matvarer, byggematerialer, maling, møbler osv. Dette er noe som kommer næringslivet til gode lokalt. Vi som har fritidsboliger i Vest-Finnmark reiser også rundt til andre steder i fylket, mye mer enn vi hadde gjort om vi ikke samtidig skulle til fritidshusene ved kysten. Vi overnatter på hotell underveis, vi tar taxi fra fly til båt når rutene ikke korresponderer. Det er synd å se at dette er turisme og inntekter fylkespolitikerne ikke lenger bryr seg om. Fylker og kommuner må spare penger i økonomisk vanskelige tider, men det er kortsiktig og sneversynt å ikke se den økonomiske verdien av fritidsboligene langs kysten. Bruk av distriktene er viktig, og dersom det skal bli mer enn tomt politisk valgflesk å satse på distriktene, må det legges til rette for at det er infrastruktur som gjør at man faktisk kan bruke småstedene. Dette gjelder særlig steder der det ikke er alternative ankomstmåter, som Skavnakk, Segelvik/Andsnes og Loppa øy.

Så kjære politikere: Reduser antall anløp eller gi oss en alternativ måte å komme oss til våre sommerhus på – f. eks. en taxibåt? Reis på befaring til Sørlandet og Vestlandet om dere lurer på hvordan det fungerer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags