Ikke bli en sofa-stemmer

Jan-Harald Lyder, Ordførerkandidat Måsøy Høyre

Jan-Harald Lyder, Ordførerkandidat Måsøy Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevNå er det få dager igjen til valgdagen og resultat av årets kommune- og fylkestingsvalg. Det er politikk og debatter i alle aviser, på tv og radio hele dagen. Det florer om politikk i sosiale media. Du får valgprogrammer i posten. Politikere står på stand og prøver og imponere deg til og stemme på sitt parti. Kanskje du har fått eller snart får noen politikere som banker på døren din. Det skrives opp og ned innlegg om hvorfor du skal stemme på akkurat dette partiet.

Men hva er det som får deg til og ville stemme på ett parti? Er det en enkeltsak som er viktig for deg? Er det summen av sakene som er listet opp i partiprogrammene? Er det den debatten på tv med partilederen? (Husk det er lokalvalg).
Er det partiet som er i vinden? Er det det partiet du alltid har stemt på?
Er det den kjekke ordførerkandidaten? Eller hun flinke? Den nye? Eller kanskje den du har troen kan bringe din kommune i riktig retning de neste 4 årene?

Det er viktig i denne valgkampen og tenke nøye igjennom all den informasjon du nå får frem mot valgdagen. Noen er ute etter og sverte andre. Noen kan komme med uriktigheter. Andre er populistiske. Noen skryter. Andre tar æren for noe de ikke har gjort eller noe de har gjort sammen med andre. Uansett så må dere tenke dere godt om. Og finne det partiet eller den kandidaten som er den mest realistiske.

Kanskje du enda er usikker hva du skal stemme. Eller du allerede har funnet kandidaten eller partiet som er for deg. Det er viktig at du går og stemmer! Ikke bli en sofa-stemmer. Hver stemme teller og stemmen din er med på hvem som skal være med og styre din kommune. Det nytter ikke og klage i ettertid om du velger og være en sofa-stemmer.

Så husk gå og stem! Du kan enda forhåndsstemme til den 6. september. Og for dem som enda synes valgdagen er høytidelig og venter til da. Husk og stemme på valgdagen 9. september!

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags