Idrettsanlegg i Hammerfest kommune

SVØMMEDYKTIG: Hammerfest kommune skal gi tilbud til befolkningen i alle aldre, herunder også tilgang til svømmeanlegg, skriver Oddvar Linnes.

SVØMMEDYKTIG: Hammerfest kommune skal gi tilbud til befolkningen i alle aldre, herunder også tilgang til svømmeanlegg, skriver Oddvar Linnes. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHammerfest Senterparti mener at Hammerfest kommune skal gi tilbud til befolkningen i alle aldre, herunder også tilgang til svømmeanlegg.

Ifølge «Svømmedyktig.no» står det følgende om svømme- og livredningsopplæring i skolen: «Elevene skal være trygg i, ved og på vann, svømmedyktig og i stand til å berge både seg selv og andre.» Det er flere kompetansemål som skal tas gjennom barne- og ungdomsskolen, 4. trinn, 7. trinn og 10. trinn. Gjengir kompetansemålet etter 4. trinn for å illustrere kravene i skolen:

«Eleven skal vere svømmedyktig ved å falle uti på djupt vatn, svømme 100 meter på magen, og undervegs dykke ned og hente ein gjenstand med hendene, stoppe og kvile i 3 minutt (imens flyte på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg); så svømme 100 meter på rygg og ta seg opp på land».


Det er trolig ikke allment kjent at alle barn innen 4. klasse skal lære seg dette, og det siste året har dette tilbudet vært vanskelig å overholde når stenging av Isbjørnhallen ble gjort. Svømmeanlegget i Breidablikk og Sanitetsbadet er de eneste anleggene som har vært tilgjengelig i Hammerfest, og det er et tilbud som ikke er holdbart for kommunen.

Leder av Hammerfest Svømme- og Livredningsklubb (HSLK), Jørunn Iversen Holsbøe, støtter avgjørelsen om renovering av Isbjørnhallen på omkring 40 millioner. Renoveringen beregnes å være ferdig høsten 2020. Dette gjør at ventetiden på å renovere Isbjørnhallen tar kortere tid – kun 1 år mot minimum 6–7 år ved å bygge helt nytt. For svømmemiljøet i byen er dette altfor lenge å vente på et 25 meters basseng.

Hammerfest Senterparti støtter HSLK på dette, det gjør at svømmegruppa kan fortsette med flere og bedre treninger for sine medlemmer. Eneste minus med denne løsningen er at den gir et svømmeanlegg med bare 5 baner mot tidligere 6 i den gamle svømmehallen. Det kan kanskje løses ved å bygge et bedre og større anlegg med flere baner senere. Hammerfest Senterparti vil gjerne være med og mene noe om det etter høstens valg.

Godt valg!

For Hammerfest Senterparti
Oddvar Linnes,
Andrekandidat

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags