I farta med barn på fanget

Av
DEL

Finnmarksdebatten Den 3. februar 2020 meldte Radio Nordkapp at politiet stoppet en bilist sist i 20-årene fordi personen kjørte med en ettåring på fanget og dessuten ikke benyttet bilbelte. Det førte til forenklet forelegg og to prikker i førerkortet. NRK Finnmark fulgte opp denne meldingen. I dette tilfellet kommenterte politiets representant at dette hadde de ikke opplevd før, og at de så svært alvorlig på saken.

9. januar 2019 hadde jeg under spalten Kort sagt i Finnmark Dagblad, et innlegg om barn på scooter. NRK Finnmark fulgte opp denne med et intervju og en liten debatt mellom politimyndigheten i Finnmark og meg.

I debatten kom det fram at politiet ikke hadde noen anfektelser med at man kjørte scooter med et barn på fanget. Så lenge scooteren var registrert for 2, vel å merke.

Er det kun jeg som ser en logikkbrist her? Voksne med barn plassert mellom seg og styret på scooteren i god fart og i ulendt terreng ser man stadig på fjellet. La oss i det minste håpe scooteren er registrert for 2..

Her i Hammerfest har jeg også sett voksne på ATV (eller hva de heter nå for tiden), som har kjørt med barn mellom seg og styret. Men de er nok registrert for 2, så da skulle vel alt være i orden?

Jeg synes alle eksemplene er urovekkende, men skulle jeg velge det minste ondet av de tre, så måtte det vel være han i bilen. Forutsatt at den er registrert for 2..

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags