Hva med pasientene?

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto:

Av

Det kan virke som Pasientreiser arbeider hardt og målbevisst for å bli mest mulig lik Nav, skriver Svavar Bjørnsson i sitt innlegg.

DEL

MeningerNå, som Widerøes avganger og setekapasitet blir betydelig redusert, har lederen for Pasientreiser nylig gitt uttrykk for bekymring for at Pasientreiser kommer til å få økte utgifter. Dette fordi dårligere flyrutetilbud her i nord, helt opplagt vil føre til at pasienter som skal til spesialistundersøkelse i større utstrekning må reise dagen før undersøkelsen og ofte bli til dagen etter.

Dermed frykter Pasientreiser økte utlegg til pasientenes overnatting. Dette er sikkert riktig observasjon.

Men hva med pasientene da? Det er nå slik, at det Pasientreiser dekker av overnattingskostnader (om lag 600 kroner pr. natt) er under halvparten av det et helt ordinært hotellrom koster for en natt.

Jeg synes at man kanskje burde vært mer bekymret for alle de ekstra utgiftene man nå kommer til å velte over på pasientene, enn å bekymre seg så hardt for Pasientreisers kostnadsøkninger. Å påføre en pensjonist en ekstrakostnad på 1000 kroner i overnattingskostnader - spesielt hvis dette skjer gjentatte ganger - er langt mer inngripende enn om Pasientreiser får økt noe sine kostnader til ordningen.

Tradisjonen tro vil nok Pasientreiser med tiden klare å sno seg unna disse ekstrakostnadene som nå kommer som følge av endringene i flyrutene. Slikt er de eksperter på. Før vi vet ordet av det, så har disse kostnadene havnet på pasientenes hånd. Og vi vil få det samme standardsvaret som alltid: Det er bare sånn reglene er!

Det kan virke som Pasientreiser arbeider hardt og målbevisst for å bli mest mulig lik Nav. Bli et statlig vesen som arbeider mot sine brukere - ikke for.

Hvis Pasientreiser virkelig var på brukernes side, så ville man arbeidet hardt for å få bort alle de merkverdigheter og urimeligheter som regelverket for pasientreisedekningen inneholder. Og man ville opptrådt som en serviceinstans overfor sine brukere, og ikke som en kverulantisk motstander. Dit kommer man nok dessverre aldri.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags