«En gavepakke til de unge»

Hege Christin Bjørkmann

Leder i Finnmark Unge Høyre.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– I dette statsbudsjettet, og med Høyre/Frp regjeringen, er det ungdommen som vinner, skriver Hege Christin Bjørkmann (H).

DEL

MeningerDet har vært store diskusjoner om statsbudsjettet i den siste tiden og hva dette statsbudsjettet betyr for Norge, og ikke minst Finnmark, men hva betyr egentlig statsbudsjettet for ungdom som vokser opp i Norge? Vel, en ting er sikkert, og det er at statsbudsjettet er en gavepakke til de unge.

Statsbudsjettet ble lagt fram av regjeringen torsdag 6.oktober. Det er langt og inneholder mye. De aller fleste ungdommer tenker nok ikke så mye på hva som vil skje innenfor eldreomsorg, miljø eller justis, selv om dette også er viktige arenaer i budsjettet som skal diskuteres. Jeg tror mange tenker på hva vi som ungdommer får ut av dette statsbudsjettet.

Først og fremst er kunnskapsdepartementet et av de viktigste departementene for oss som er ungdom i dag. For det første fullfører regjeringen en plan med å innføre 11 måneders studiestøtte over 4 år. Det betyr at du som student har en måned ekstra med støtte når du skal studere.

Det bygges 2200 flere studentboliger som gjør at du lettere vil få deg bolig når du skal begynne å studere. Til sammenligning lå snittet på under 1000 studentboliger per år med den forrige regjeringen. Altså, satsningen i studentboliger er mer enn doblet etter Høyre/Frp-regjeringen.

Skolehelsetjenesten styrkes med ytterlige 200 millioner kroner det neste året gjennom veksten i kommunenes frie midler, det i samsvar med økningen i 2014 og 2015 på henholdsvis 180 og 270 millioner kroner som gir en total økning på 650 millioner kroner. Også innenfor helse er ungdommen en av vinnerne i statsbudsjettet.

Regjeringen øker frikortgrensen med ytterlige 5000 kr, noe som betyr at du som jobber ved siden av skolen kan nå tjene inntil 55 000 skattefrie kroner, en økning studenter og ungdommer trenger. Samlet har frikortgrensen økt med 15 000 kr siden regjeringen tok over etter de rødgrønne!

Når AUF i Finnmark atter en gang snakker om skattelette kun til de aller rikeste, og at regjeringen ødelegger for dagens ungdom på sin Facebook-side 25.11.16, da skjønner jeg rett og slett ikke hva de mener! Hva med å presentere politikk fremfor kritikk som retorikk? Hvis dere virkelig mener at det er ungdom som er de rikeste i samfunnet og at regjeringen ødelegger for oss, så tror jeg dere må se på statistikken en gang til. I dette statsbudsjettet, og med Høyre/Frp regjeringen, er det ungdommen som vinner!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags