Hold nå i hvert fall barna utenfor, Fjellheim

IRONISK: Nytt lavmål i Fjellheim, skriver fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap).

IRONISK: Nytt lavmål i Fjellheim, skriver fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap).

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nordlys sin politiske redaktør har vært svært aktiv etter fylkestingsvalget. I kommentar etter kommentar blir man tutet ørene fulle av hvordan reversering er en hårreisende idé. Det er notert, men folket har altså talt over stemmeseddelen.

Fremdeles er budskapet fra Nordlys sin politiske redaktør at motstanden mot tvangssammenslåingen drives av noen få personer. Dette selv om vi har valgresultatet, folkeavstemning og meningsmålinger som sier det stikk motsatte. Disse faktum er enkle å finne. Kun et nettsøk unna. Likevel vil ikke Nordlys, ved politisk redaktør forholde seg til dem. Det er mer enn rart, men jeg skal ikke blande meg bort i Fjellheims forunderlige verden.

I lederartikkelen i dagens Nordlys (16.10.19), finner vi imidlertid et nytt lavmål i Fjellheims dekning av tvangssammenslåing. I alle andre sammenhenger er vel folks barn off-limits, men altså ikke nå lenger. Når jeg neste gang leser en tåredryppende kommentar om «tonen i debatten» Nordlys sin politiske redaktør skal følgende sitat fra lederen den 16.10. 2019, i denne avis, ligge fremst i pannebrasken:

«Kulturen fra de voksne politikerne og fylkeskommunalt ansatte blir altså reprodusert av en ny generasjon. Det burde ikke overraske noen, etter at aksjonister i lang tid har produsert fiendebilder og hatprat». Kulturen, vi må anta Fjellheim mener ukulturen, reproduseres altså, ifølge Nordlys. Det er som om man må gni seg først på brillene, så i øynene. Noe å tygge på, ikke minst for de mange med interesse for vår nære historie.

Det er jo bitende ironisk at Fjellheim selv, både i egen avis og i kommentarfelter rundt omkring er svært oppbrakt over «tonen i debatten». Selv har han altså nå sunket så dypt at ansatte i fylkeskommunen må lese i Nord-Norges største avis at de har dårlig innflytelse på sine ungdommer.

Noen beklagelse fra Nordlys sin mer eller mindre usynlige ansvarlige redaktør burde selvsagt komme. Ikke til meg, men til våre dyktige, dedikerte ansatte i Finnmark fylkeskommune. Men jeg holder ikke pusten mens jeg venter. Så la meg gjøre det selv: Jeg beklager at dere må lese sånt nedrig vrøvl i Nord-Norge største avis. Vi som skal ta styringen i det nye fylket har, i motsetning til Nordlys sin oppbrakte politiske redaktør, viktigere ting å ta tak i. For faktum er at dersom det blir regjeringsskifte, jeg har lyst å skrive når, ja så skal vi holde vårt ord til velgerne. Sammenslåingen av Troms og Finnmark skal oppheves. Det har vi lovet, det visste velgerne før de stemte, og de har gitt sitt svar. Det er det vi forholder oss til.

Så får Skjalg Fjellheim gjerne skrive flere angstbiterske kommentar om «de få aktivistene». Fasiten er kommet, den kalles fylkestingsvalg.
Jeg vil også si følgende: Jeg opplever at det blant ansatte i begge fylker er gjensidig respekt og forståelse for hverandre og situasjonen vi befinner oss i. Jeg hadde heller ikke forventet noe annet.

Avisen som opprinnelig skulle være «en ærlig talsmann for smaafolks sak» er ikke til å kjenne igjen i denne saken. Men vær så snill (med sukker på), Fjellheim: Hold barna til de ansatte i Finnmark fylkeskommune utenfor.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken