– Nå må du holde ordet ditt, Robert Jensen

Ordfører Robert Jensen (Ap) reagerte på Sylvi Listhaug og Bård Hoksruds (Frp) besøk i Vardø.

Ordfører Robert Jensen (Ap) reagerte på Sylvi Listhaug og Bård Hoksruds (Frp) besøk i Vardø. Foto:

Av

Kjære Robert Jensen. Da vi reiste til Vardø beskyldte du oss for mye. Det lever vi godt med. Men vi forventer at du holder det du har lovet.

DEL

MeningerEtter din nå landskjente tirade, hvor du omtalte din egen innbygger som en «ikke-sak», var du rask på labben og skrev innlegg. Før vi hadde rukket å komme oss hjem fra besøket, hadde du skrevet innlegg om at Christi Andreassens sak skulle løses. Det ble vi glad for, og vi er spesielt glad for at du innrømmer at kommunens tidligere beslutning om å tilby henne sykehjemsplass ikke er verdig.

Selv om du klagde over at vi laget en «mediejippo», er vi mest opptatt av resultater – og vi registrerte med glede at du garanterte at saken skal løses. Det håper vi, fordi vi er opptatt av resultater.

For de som ikke kjenner saken er Christi Andreassen en dame på 30 år. Hun har en alvorlig og sjelden muskelsykdom som gjør henne helt avhengig av hjelp for å kunne fungere i hverdagen. Før bodde hun i Bamble, og fikk meget god hjelp. Etter hun flyttet til Vardø for omtrent fire år siden, har det vært en utrettelig kamp for å få litt hjelp, og kommunen gir henne ikke det hun trenger.

Under besøket var du ikke veldig interessert i å diskutere saken, men veldig interessert i å legge skylden for det aller meste på oss. Selv om du påsto at vi nærmest hadde rasert Vardø kommune for deg, går altså Vardø kommune med store overskudd. I alle år siden 2013 har Vardø hatt mye større overskudd enn Bamble kommune. Det kommer av en tydelig satsing på kommuneøkonomi fra denne regjeringen, som har gitt norske kommuner rekordoverskudd over hele landet.

Per innbygger har Bamble kommune bare 7 av 10 kroner som Vardø har, og siden denne regjeringen tiltrådte har Vardø hatt over 11 prosent økning i frie inntekter per innbygger.

Både før og etter vi besøkte Vardø har vi hatt løpende kontakt med Christi, og det kommer vi til å fortsette å ha. Foreløpig har det ikke skjedd mye i saken hennes. Det har kommet frem at en nær slektning av deg har spredd forvridde versjoner av taushetsbelagte opplysninger fra saken hennes. Det er så alvorlig at vi trodde ikke våre egne øyne da vi så det.

For selv om dine beskyldninger haglet, er vi mest interessert i å gi et talerør til noen som ikke blir hørt. Flere har også tatt kontakt om å fortelle om andre saker i Vardø kommune, og det virker ikke som Christi er alene om ikke å bli hørt.

Nå håper vi du holder ordet ditt og sørger for at Christi får et verdig tilbud ut fra den lovfestede retten hun har til brukerstyrt personlig assistent. For noen med hennes sykdom vil det kunne gjenreise verdigheten i livet hennes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags