«Kreft bryr seg ikke, men det gjorde du!»

SAMLET INN: Dette er fra innsamlingsaksjonen i Vardø hvor blant annet Marthe Nilsen (18) (t.h.) og Skretting Johansen (18) samlet inn penger på vegne av russen.

SAMLET INN: Dette er fra innsamlingsaksjonen i Vardø hvor blant annet Marthe Nilsen (18) (t.h.) og Skretting Johansen (18) samlet inn penger på vegne av russen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi er svært takknemlige og ydmyke for den innsatsen og engasjementet dere alle har vist før, og under, disse aksjonsukene, skriver Kreftforeningen i dette innlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kreftforeningen

Anne Lise Ryel generalsekretær i Kreftforeningen

og distriktssjef i Kreftforeningen, Randi Børresen, distriktskontor Tromsø.

I de siste ukene har godt over 25 000 personer rundt om i landet engasjert seg på ulikt vis i et Krafttak mot kreft. Og hvilket krafttak dette har vært. I skrivende stund har vi passert 44 millioner kroner i innsamlet beløp. Et beløp som i seg selv er svimlende, og når målet vårt var 40 millioner kroner, sier det seg selv at vi i Kreftforeningen er svært fornøyde med årets aksjon. Det er utrolig hyggelig å se hvor motiverte og helhjertet for eksempel russen har engasjert seg i aksjonen. Vadsø-russen, med russepresident Marianne Bønå i spissen, stilte med 46 bøssebærere i år. Engasjement  i Vadsø har gnistret. Dette glødene engasjementet har bidratt til kr 104.409,- til kreftsaken via Vipps, digitalinnsamling og bøsseaksjon. I tillegg ønsker vi å rette en stor kraft-takk til Elin Marie Steffensen i Båtsfjord som egenhendig har samlet inn kr 114.800,- via sin digitale innsamling. Dette er rett og slett tidenes Krafttak mot kreft.

Vi vil derfor rette en stor takk til alle dere som har gitt av sin tid, det være seg frivillige, russen, samt lag og foreninger. Kreftforeningen setter stor pris på at russepresident Marianna Bønå delte sin personlige historie om sin bestefar, Roald Bøna, i media. Samme kan sies om Elin Marie Steffensen som delte sin personlige historie om sine bestemødre – nettopp for å sette fokus på kreftsaken. Vi er svært takknemlige og ydmyke for den innsatsen og engasjementet dere alle har vist før, og under, disse aksjonsukene. Uten dere hadde ikke dette vært mulig. Og til alle dere som har gitt på bøssene og/eller via Vipps eller digitale innsamlinger: Tusen hjertelig takk skal dere ha! Vi lover å forvalte pengene godt.

Skal gjøre uhelbredelig levelig

Pengene som er samlet inn skal i år gå til forskning på livsforlengende behandling og tilbud til alle som lever med en uhelbredelig kreftsykdom. Målet er at de som er rammet skal få så mange gode år som mulig, med best mulig livskvalitet, både for den som er syk og for deres pårørende. Vi ønsker kort fortalt å gi dager til livet, og liv til dagene. Nå kan vi ta fatt på dette arbeidet takket være dere frivillige og givere. Sammen skaper vi håp!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags