Hammerfest Arbeiderparti i utakt med resten av partiet?

Hammerfest sentrum, uten en plass å være for rødrussen?
I Finnmark er boligen livets midtpunkt for en tredel av befolkningen. Arkivfoto
Hammerfest sentrum, by, gater, hus, bolig, boliger, Gjenreisningsmuseet, gjenreisningshus, Parkgata, tettbygd

Hammerfest sentrum, uten en plass å være for rødrussen? I Finnmark er boligen livets midtpunkt for en tredel av befolkningen. Arkivfoto Hammerfest sentrum, by, gater, hus, bolig, boliger, Gjenreisningsmuseet, gjenreisningshus, Parkgata, tettbygd Foto:

Av
DEL

MeningerI Bompengesaken, som jeg antar vil bli en viktig sak under valgkampen, kan det synes som Hammerfest Arbeiderparti er i utakt med både LO og resten av Arbeiderpartiet.

I Hammerfest, i etterdønningene av den økonomiske storfesten man har hatt i noen år, og hvor overskridelser i offentlige investeringer for lengst har overskredet en halv milliard under Alf E. Jacobsen`s ordførertid, han man som siste store sak, besluttet at vi skal si ja til en nybygging av innfartsvei og bypakke, med særlig usosial belastning for dem som skal finansiere dette.

Vi snakker selvsagt om den halve millionen man planlegger å sende som regning til hver eneste familie i Hammerfest. Men, samtidig har man basert dette på et prosjekt hvor man tar forbehold om at man underveis kan øke prisene, og forlenge innkrevingstiden utover de 15 år som er vanlig.

Når man fra kommunal eller annen offentlig side sier at man KAN øke prisene, må slikt leses som at man SKAL øke prisene, og når man sier at man KANSKJE vil øke innkrevingstiden, betyr dette at man vil gjøre det. 

Samtidig går LO i sør omkring med banner som fordømmer usosiale bompengeprosjekt, og hvor Trond Giske, i sin 1 mai tale går sterkt spesielt imot såkalte «bypakker» med usosial profil.

Dette står i sterk kontrast til både Andreas Gamst og Varaordføreren i Hammerfest, som ikke engang lukter på dette aspektet når de går inn for å innføre nettopp det man fra Ap sentralt, og LO går sterkt imot i sør.

Så må man kanskje stille spørsmålet om Hammerfest er i en særstilling?

Til det er svaret Ja. Hammerfest Ap har hatt eneveldig makt i Hammerfest siden 1999.

I den tid, har de over doblet kommunens lånebelastning, og gjort oss til en kommune som rangerer som nummer 2 på toppen av belåning pr. innbygger, og hver eneste av oss har en lånegjeld som ligger på det dobbelte av landsgjennomsnittet, og det kan du takke Hammerfest Ap for.

Man har i tillegg ført en svært uansvarlig økonomisk politikk i disse årene, og etter at Snøhvit begynte utbyggingen, startet man å bruke penger man enda ikke hadde fått som eiendomsskatt, samtidig som man belånte kommunen til pipa.

For dem som bare ser det positive med renovert rådhus, og stort kulturhus, virker det som Arbeiderpartiet har styrt vel. Men sannheten er at det har de ikke gjort. Av de milliardene av kroner de har lånt, er ca. en halv milliard gått til å dekke overskridelser på prosjekter som man nå soler seg i glansen av. Bare kulturhuset ble å koste 250 millioner, selv om budsjettet som var godkjent til prosjektet bare var 95 millioner. I Rypefjord ved Polarbase, svidde man av over 65 millioner, uten å få noe som helst igjen.   Og slik kunne man skrive mange sider omkring. Det ser ut som festen med lånte penger, må betales av våre etterkommere, de samme som man mener skal betale drømmeveiprosjektet med tunneler, som skal finansieres med minst en halv million i bompenger pr. småbarnsfamilie. Alt dette, demonstrerte man mot litt lenger sør, men her i Hammerfest trenger man ikke å bry seg om slikt. Her har man rent flertall i kommunestyret, og kan gjøre hva man vil. Selv om det man gjør er både usosialt og kanskje unødvendig i alle fall i det omfang man legger opp til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags