Valgløftet 2019, klarer vi det?

VALGHÅP: Jeg gleder meg  til alle valgprogrammene er klare, og vi forhåpentligvis kan stå frem å diskutere VÅR politikk, og ikke hva alle andre mener og sier, skriver Kjersti Sollien Iversen.

VALGHÅP: Jeg gleder meg til alle valgprogrammene er klare, og vi forhåpentligvis kan stå frem å diskutere VÅR politikk, og ikke hva alle andre mener og sier, skriver Kjersti Sollien Iversen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å skulle være aktiv politiker på nytt i Hammerfest, kan gjøre at enn har seg sine tanker.

Var i politikken for over 20 år siden, sist gang Høyre hadde ordføreren, og da snakker vi midten av 1990-tallet.

Den gang var det før både internett og Facebook hadde gjort sitt inntog, og skulle vi si noe til noen måtte vi enten bruke avisa i reportasjer eller leserinnlegg, ansikt til ansikt eller møter.

Et fåtall sendte mail, og alle møtepapirene kom i store bunker pr. post. Eller man kunne gå på kommunehuset å lese de. Det var egentlig ganske fine tider på sin måte.


Men vi har en valgkamp som kommer og det er derfor viktig å vise at det er tæl i oss, og at vi har noe å komme med. Og jeg skal derfor komme med noen av mine tanker, nå før valgkampen kommer for fult.

Jeg ønsker ikke å bruke de neste månedene eller kanskje de neste fire årene, hvis velgerne vil ha meg, på å snakke om hva andre parti og politikere gjør eller ikke gjør, eller hva andre mener. Synes det er direkte tragisk hvordan det i kommunen vår har snudd seg til hva enkeltindivider mener i diskusjoner og uttalelse.

Makt blir ofte forklart som evnen til å få sin vilje igjennom, selv om andre gjør motstand. Press, vold, trusler og løfter er offensive måter å presse ønskene sine igjennom på. En mer forsiktig form for maktbruk skjer gjennom diskusjon og overtalelse. Og makt er uten tvil politikk i dag.


Det virker som om man glemmer at det har vært ett eller flere politiske parti bak vedtakene, men navngir og går rett på enkeltindividene innad i partiene.
Sett fra sidelinjen er det som om man sitter og jakter på ting å ta hverandre på?
Det er greit at det er kjekt med sterk rygg, skal man være politiker, men i mange tilfeller begynner det nesten å minne om hets eller mobbing.
Dessverre er dette blitt mye av i politikken i dag. Er det egentlig slik vi vil angripe saken, eller bruke vår tillit som folkevalgte mennesker?
I noen diskusjoner, spesielt på Facebook, hadde det nok vært greit å ta på votter, eller gått bort fra skjermen for en stund, for å puste ut.

Hver og en utnytter den makta de har. Og i dagens politikk gjelder det ofte å være på rett sted, til rett tid, og samtidig kjenne de rette menneskene. Dette kombinert med å kunne prate for seg, hjelper. Det er dessverre ikke tvil om at mange avgjørelser er fattet pga. omfattende lobby virksomhet.
Millioner og milliarder, flyttes ofte med enkle pennestrøk. Det være seg på kommuneplan, fylkesplan eller Stortinget.
Nettopp derfor er det viktig å legge trykket der hvor det gir resultater, og det gir ikke resultater for Hammerfest by, hvis våre politikere skal bruke tid på å snakke ned andre politikere eller parti, men man bør heller bruke tid på der hvor f.eks. disposisjonene vedtas, eller avgjørelsene tas.

Jeg gleder meg derfor til alle valgprogrammene er klare, og vi forhåpentligvis kan stå frem å diskutere VÅR politikk, og ikke hva alle andre mener og sier.

Kommunale ledere over hele landet gikk ut sammen med et felles budskap, nå i forkant av årets valgkamp.


Det felles budskapet blir lansert på Kommunalpolitisk toppmøte 9. april 2019.
Valgløftet 2019, er så enkelt som:
«Vi ønsker en ordentlig og redelig valgkamp i år, en debatt uten hets, mobbing, trakassering, skjellsord og personangrep.»

Sett fra skolenivå, burde vi klare det alle mann.
Så la oss nå allerede starte innad i våre ulike politiske rekker i Hammerfest.
La oss bruke tiden fremover på å få frem vår politikk.
Det er det velgeren vil vite og høre.
Og la oss gi våre velgere et klart svar når de spør.
Et enkelt ja eller nei svar, burde være mulig å få til i mange saker, selv om man er politiker.

Godt valg, og ha en fortsatt fin dag

Kjersti Sollien Iversen

Hammerfest Høyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken