Rydd opp i eget hus!

Tarjei Jensen Bech (Ap) svarer Vetle Langedahl. (arkivfoto/skjermdump iFinnmark)

Tarjei Jensen Bech (Ap) svarer Vetle Langedahl. (arkivfoto/skjermdump iFinnmark)

Av

– Istedenfor å urettmessig anklage Arbeiderpartiet, bør Vetle Langedahl heller prioritere rydde opp i eget hus! skriver Arbeiderpartiets Tarjei Jensen Bech i dette debattinnlegget.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

MeningerI ett debattinnlegg skyter Vetle Langedahl med løskrutt fra hofta når han angriper Finnmark Arbeiderpartis syn på ny flyplass til Hammerfest. Finnmark Arbeiderparti sin politikk på dette punktet er helt klar, vi ønsker ny flyplass til Hammerfest, uten å stille krav til antall meter.

Dette har vi vedtatt senest i september 2016 og gjennom årenes løp har Finnmark Arbeiderparti gjort en rekke vedtak til fordel for ny flyplass i Hammerfest. Vedtakene har vært enstemmig.  I fylkestinget i juni 2016 vedtok man ny flyplass med Arbeiderpartiets stemmer. Dette er politikken til Finnmark Arbeiderparti og ligger fortsatt fast. Langedahl forsøker å koke suppe på spiker og konstruere problemstillinger som ikke finnes.  La det være klart Finnmark Arbeiderparti vil fortsatt arbeide for og kreve ny flyplass til Hammerfest.

Arbeiderpartiet i Finnmark har vært en av pådriverne for ny flyplass. Under vår regjering fikk Finnmark Arbeiderparti inn ny flyplass til hammerfest i Nasjonal transportplan. Dette etter godt politisk håndtverk fra fylkets representanter. Under Høyres vakt har flyplassen dessverre foreløpig falt ut!

At Høyres representant velger å skyte på Arbeiderpartiet for regjeringens sviktende evne til å prioritere ny flyplass til Hammerfest er merkelig. Enda mer merkelig er det at Langedahl ikke rydder opp i Høyres hus før han peker på andre. Finnmark Høyres fremste og eneste stortingsrepresentant i vår øverste nasjonale folkevalgte forsamling, Laila Davidsen, kan ikke sies å være noen varm tilhenger for ny flyplass til Hammerfest.

På sin egen Facebook-side mener stortingsrepresentant Davidsen fra Finnmark Høyre, at dagens flyplass fungerer utmerket og at man ikke bør investere i ny flyplass. Davidsen har også en nokså arrogant holdning og påstår at ny flyplass til Hammerfest kun er sløseri med fellesskapets penger.

Tyven, tyven skal du hete, for du stjal vår flyplass – igjen  Laila Davidsen skriver videre at ny lufthavn ikke er samfunnsøkonomisk lønnsom, selv om en rapport fra Transportøkonomisk institutt har konkludert det motsatte. Hvor Davidsen har fått sin informasjon fra vites ikke, men hun virker å ha lite kunnskap om eget fylkes behov innenfor samferdsel. Det kan virke som om Høyres stortingsrepresentant for Finnmark ikke ønsker vekst og utvikling for fylket og Hammerfest. Det er betenkelig. Det er også betenkelig at Langedahl ikke peker på egen representant som aktivt motarbeide ny flyplass til Hammerfest.

At Langedahl er for ny flyplass er vel og bra. Det som derimot ikke er flott er at Langedahl forsøker å dekke over egne representanters manglende vilje til å satse på prosjektet og at prosjektet har stoppet helt opp under Høyre og FrP sin regjering. At Høyre peker på Arbeiderpartiet når de selv styrer skuta og har ansvaret er spesielt, det vitner kun om en lite handlekraftig regjering uten evne til å ta ansvar for egen politikk. Langedahl forsøker kun å dekke over egen regjerings manglende vilje og evne til å prioritere ny flyplass til Hammerfest.

Finnmark Høyres kritikk er helt uten substans og det skytes kun fra hofta med løskrutt. Istedenfor å urettmessig anklage Arbeiderpartiet, bør Vetle Langedahl heller prioritere rydde opp i eget hus!

Tarjei Jensen Bech

Fylkestingsrepresentant

Stortingsrepresentant

Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags