Hammerfest - ny kommune med ny retning?

Dette blir ikke bare et spennende valg, men et veldig viktig valg.  Hvem som skal lede det store arbeidet som ligger foran oss, nye veier, flyplass og sykehus,  det er det du som bestemmer.

Dette blir ikke bare et spennende valg, men et veldig viktig valg. Hvem som skal lede det store arbeidet som ligger foran oss, nye veier, flyplass og sykehus, det er det du som bestemmer. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet snakkes om det på kafeer og på pauserom. Det snakkes om det i kassa i butikken og over middagsbordet hjemme: ”- Det her blir jammen et spennende kommunevalg!» Hva er årsaken til at valget nå i år er ekstra spennende? Kan det ha noe med dette å gjøre at:

1) Folk stemte på Alf E, men nå gir han seg etter 20 år
2) Folk begynner å se problemet med at et parti har all makt
3) Det er kommet nye politiske stemmer inn i debatten

Det virker som om folk har vært på leting etter endring, sittet på gjerdet, og nærmest ventet i håp om at noen nye ansikt kan gjøre seg fortjent til stemmen deres. Fordi Hammerfest vant kåringen over Norges laveste valgdeltakelse ved forrige kommunevalg. I år tror jeg pendelen svinger andre veien og vi får langt større valgdeltakelse. Men hvordan valgkampen vil fortone seg blir interessant å se og oppleve.

Nye stemmer og nytt syn trigger motstand.

I stedet for å snakke om sin egen politikk, rakkes det ned på andres. Kommentarfeltene på sosiale medier er ikke noe vakkert sted å være, for vaktbikkjene glefser mot alle som ytrer andre meninger enn seg selv. Jeg opplever at oppførselen i kommentarfeltene kan ha til hensikt å true folk til taushet. Hva ellers er vel formålet? Eksempelvis har dette skjedd: Først serverte flere tilhørere av Arbeiderpartiet skarpt hån og latterliggjøring i kommentarfeltene til nyoppstartede partier og politiske debutanter. Så skrives det fra samme parti debattinnlegg med krasse personkarakteristikker. Deretter tar APs styreleder og maner til saklig debatt at nå må alle oppføre seg. Nå er vi kommet dit hvor enkelte av disse vaktbikkjene krever unnskyldninger for at det påpekes hva de faktisk driver med. Dette minner mer om komikk enn politikk. Hva blir det neste?

Det kan til tider være tungt å lese igjennom kommentarfeltkrigernes gjentatte angrep. Men jeg ser på aktiviteten som et tydelig tegn at de som sitter med makta opplever å miste kontrollen. Derfor står jeg på og jeg står han av. Jeg mener det er sunt med endring, og jeg håper at velgerne i Hammerfest er enig med meg i at tiden er inne nå.

Hvem bør være din ordfører de neste fire år?

Det sitter tre fulltidspolitikere fra AP ved roret nå i Hammerfest og Kvalsund. Jeg mener at det er jobben til politisk ledelse å tilrettelegge for utvikling og sørge for at sentralmakta kjenner våre lokale behov for statlige midler. Behovene må kommuniseres bredt og hyppig, også utenfor eget parti. Hammerfests posisjon og omdømme ovenfor velferdsinntekten må bli kjent av flest mulig, og vektlegges slik at vi ikke står i samme kø som alle andre kommuner i påvente av statlige midler.

Hvis målet er å bevare og styrke sykehuset, samtidig som næringslivet skal utvikles og oppnå vekst, hvilke egenskaper bør vår politisk ledelse ha? Klarer vår neste ordfører den store arbeidsmengden å gå i bresjen for nye veier uten å skattlegge de svakeste i samfunnet med bompenger?

Hvordan få til ny flyplass som vi er avhengig av for vekst? Nye Hammerfest står ovenfor flere tunge løft, og vi bør ikke sitte med et kommunestyre som kun makter å få til ting dersom «rett» regjering sitter ved makta. Jeg tror at større politisk bredde er best for hammerfests utvikling i så måte. Våre lokale politiske ledere bør klare å ha påvirkningskraft slik at kloke avgjørelser tas både på fylkesnivå og hele veien inn på storting og regjering.

Derfor blir ikke dette bare et spennende valg, men et veldig viktig valg. Det ligger mange store saker og venter de neste fire år som vil betyr mye for oss i kommunen vår. Hvem skal lede dette massive arbeidet som ligger foran oss, det er det du som bestemmer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags