«Dersom staten ikke nå tar det hele og fulle ansvaret og utbedringen av riksvei 94, er det deres ansvar, ikke kommunepolitikerne»

Av
DEL

MeningerI media har det nå kommet frem at lokalpolitikerne i Hammerfest aksepterer bompengefinansiering av utbedringen av riksvei 94 til Hammerfest. Begrunnelse synes å være at det er et krav fra staten. Dessuten vises det til at Alta ikke er inne i NTP fordi de sa nei til bompengesvineriet. Regionveisjef Naimak uttalte for noen dager siden at det i dag er avsatt null kroner i NTP, verken penger til avlastningsveien eller til punktutbedringer på E6 gjennom Alta, fordi Altapolitikerne nektet å bøye nakken for bompengesvineriet.

Hammerfestpolitikerne har med sine uttalelser nå bøyd nakken i enfoldighet, når staten nå og spesielt regionveisjef Naimak bjeffer om bompenger, og messer unisont, «ja vel, Herre. Vi gjør som Herren befaler».

Det er statens simple plikt til både å bygge og utbedre riks- og europaveiene, og det uten å ha sugerør ned i bilistene lommebok. Bilistene betaler allerede i dag i dyre dommer, nær 80 milliarder gjennom veiavgiften og andre unødvendige avgifter og skatter ved bilhold. I tillegg kommer bompenger på ca. 60 milliarder. Nei, unnskyld. Det heter jo ikke lengre veiavgift, omdøpt til årsavgift og nå omdøpt på nytt til trafikkforsikringsavgift fra 1.1.2018. Omdefineringen er kun gjort i den hensikt å tåkelegge hva avgiften egentlig dreier seg om, nemlig av at bilistene skal betale for bruken av veien pr. meter. Og det kommer nok andre mer fantasifulle navn på avgifter når staten skal finansiere lønningsposen til de fem rikeste i landet gjennom skattelette og andre ordninger, så de ikke trenger å gå sultne til seng. Da er det bedre at allmuen gjør det, for det er de så vant til.

Dersom staten ikke nå tar det hele og fulle ansvaret og utbedringen av riksvei 94, er det deres ansvar, ikke kommunepolitikerne. Det er derfor å håpe at det finnes noen fornuftige og oppgående politikere som er seg sitt politiske ansvar bevist, og avviser bompengesvineriet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags