Til ordføreren i Hammerfest: Anser du at livet er like mye verd i distriktene som i byen?

TAR TID: Responstiden til ambulansene kan være kritisk, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjon.

TAR TID: Responstiden til ambulansene kan være kritisk, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjon.

Av
DEL

MeningerI byen vil det anslagsvis gå 15 – 20 min fra alarmen går, til ambulansen med faglig kompetanse er framme hos pasienten. På Nordre Seiland anser jeg følgende tidsbruk: 15 – 20 min til ferga, 15 min overfart og deretter bruker ambulansen ca 20 min til innerst i Hønseby. På ca 1 time er ambulansen og faglig personell framme hos pasienten. Kortere tidsbruk hvis pasienten befinner seg mellom Kjerringholmen og Eidvågeidet. Dette er akseptabelt. Men dette er på dagtid hvis ekstra ferge blir bestilt. Etter siste ferge så gjelder andre regler.

 SLIK FUNGERER DET:

Alarmen går og redningsselskapets båt starter fra Havøysund, hvis båten ikke er i annet oppdrag.

Følgende skjedde i romjula på nattestid: Fra alarmen gikk så tok det ca 6 timer før pasienten nådde fram, til sykehuset. Båten måtte innom byen for å hente faglig personell og båre. I dette tilfelle kunne pasienten fraktes sittende i en privat bil, men hvordan skulle pasienten fraktes til redningsbåten hvis pasienten var bevistløs?

Dette er skremmende og hva er så årsaken? Det foreligger ingen avtale med rederiet ang bruk av ferga. På dagtid kan nok ekstra ferge bestilles, men som sagt ingen avtale. Vi skjønner at billigste anbud er lagt til grunn for avtale. Så mye/lite er livet verdt.

Det er forhåpentlig ikke ordføreren og kommunens politikere som har bestemt dette. Men ingen må fortelle at dere ikke visste om dette.

Hvis Hammerfests politikere med stor kraft hadde sagt ifra at dette godtas ikke, så ville dere blitt hørt. Vi forventer egentlig ikke at politikerne fra byen skal bry seg så mye om distriktene, men man skulle tro at vi har noenlunde vettige politikere også ute i distriktene. Vi har tross alt, fra våre valgdistrikter personer som sitter i formannskap og kommunestyret. På fylkestinget og på sametinget. Kanskje har vi også de som sitter i samferdsel nemda i kommunen eller fylket.

Antagelig vil de ikke reagere før det rammer dem selv. Eller er det ordtaket som sier at det er herlig «å spise kirsebær med de store», så behøver man ikke å si for mye.

Vi ønsker svar fra våre politikere. Ikke på sosiale medier, men i avisene.

Nordre Seiland, 02.01.19

Oddmund Pedersen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags