Hammerfest AP-laget er det samme gode, nå med ny super-spiss

Tom-Kristian Tommen Hermo og Sylvi Jane Husebye

Tom-Kristian Tommen Hermo og Sylvi Jane Husebye Foto:

Av
DEL

LeserbrevHammerfest Arbeiderparti (HAP) er som et fotball-lag. Nå skal vi bytte spilleren på topp: Marianne tar over etter Alf E.

Vi har hatt, og vi får, en super spiss! Og, som alltid, det er laget som spiller. Vi sender og får politiske innspill og pasninger til og fra hverandre. Og selvsagt avtaler vi spillestrategi før vi går ut på banen – ut i kommunestyresalen!

Hva vil skje med Hammerfest AP når Alf E går av, er det noen som spør. Litt bekymret. Vi er ikke bekymret. For laget er det samme gode.
Som i alle fotball-lag, rullerer vi på spillerne. Noen tar seg kanskje et hvileskjær som varamedlem en periode. Noen ganger trenger spillere, og politikere, pappa- eller studiepermisjon. Nye spillere får prøve seg på banen, i kommunepolitikken.

Noen ganger sier en spiller takk for seg. Det er tid for å gjøre andre ting. Alf E. har gjort en kjempejobb! For folk og bedrifter i Hammerfest og for Hammerfest AP. Noen blir da bare pokka nødt til å «hoppe etter Wirkola». Marianne har spisskompetansen for å ta over. Og hun hopper ikke alene! Som superspiss har hun et stort og godt Hammerfest AP-lag. Både kommunestyregruppa, styret i Hammerfest AP og medlemsmøter er viktige rådgivere og premissgivere. Ingen blir god alene!

Hammerfest AP har flinke folk i alle aldre: AUF-ere som fort sier hva som gjelder i ungdomssaker. Over 80 år gamle veteraner som trekker de lange linjene, og gir strategiske innspill. Vi har folk med erfaringer fra helse og sveising, psykiatri og sport, kultur og beinhardt næringsliv. Sammen lager vi den politikken vi går ut på banen med. Banen kan være aviser, Facebook, og, kanskje mest synlig, i kommunestyresalen. Som oftest er det superspissen som setter ballen i mål.

Demokratiet er sikret gjennom måten vi forbereder våre politiske saker. Valgprogrammet, det vi vil gjøre for Hammerfest de neste 4 årene, har vi laget ved å invitere alle(!) i hele kommunen, uansett politisk tilhørighet, til å komme med forslag. Siden vi er et politisk parti, er det medlemsmøtet vårt som har bestemt hvilke av forslagene som vi synes er viktigst. Slik må det være når man er et politisk parti. Men et medlemsmøte kan være ganske mange mennesker!

Strategien rundt spillet må legges før man går på banen. Noen mener at det er ikke-demokratisk? I kommunestyregruppa vår, vi har vært 20 personer i siste periode, diskuteres alle sakene grundig. Vi sjekker mot valgprogrammet. (Det som alle i kommunen har kunnet komme med forslag til.) Hva har vi lovet folk? Dette styrer det som både superspissen, ordføreren og resten av laget, kommunestyregruppa, bestemmer og sier og gjør ute i kommunestyresalen.
Vi er et team, ikke enkeltspillere som snur kappen etter vinden, og går på tvers av sitt eget programs parti og ideologi. Fordi saken kanskje ikke passet med egne meninger denne gangen heller. Populisme er en kortvarig strategi!

Noen ganger kommer ny informasjon, at virkeligheten var annerledes enn det vi hadde fått info om, som verden endres også kommunen. Da endrer vi strategi og mening. Slik jobber vi. Som et lag. Vi tror det er den beste måten å jobbe på. Å starte med å spørre alle, ha dialog med dem som vil bringe oss videre, for så å overlate spillingen, og scoringen, til de som sitter i kommunestyregruppa.

Hvis noen mener at dette ikke er demokrati, så vil spør vi: Hva er alternativet? Enkeltmannsvelde, eller anarki?


God valg!


Med vennlig hilsen

Listekandidat for Hammerfest Ap Tom-Kristian Tommen Hermo og liste og fylkestingskandidat Sylvi Jane Husebye

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags