Gå til sidens hovedinnhold

AUF på villspor

Kenneth Eriksen Haneboe-Hemsley

1. Nestformann - Finnmark Fremskrittspartiets Ungdom

Alta

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den 30. november skriver Guro Vollan Nilsen at regjeringens statsbudsjett er et ran mot ungdommen, med å bruke skattelette som sitt store grunnlag. Når ble mer penger til ungdommen synonymt med et ran? Det logiske er vel heller det motsatte, som nettopp AUF ønsker å få gjennom dersom Arbeiderpartiet havner i regjering.

Tåkepraten flyr ganske fritt i Arbeiderpartiet, og Nilsen går så langt som å kritisere regjeringen for å øke studiestøtten. Fremskrittspartiets Ungdom er kjempestolt av å ha en regjering som faktisk har gjort noe med saken, istedenfor å bruke det som pyntesaker i skoledebatter. Å få økt studiestøtten til 11 måneder er noe norske studenter har ønsket i flere år, og vi har nå en finans- og utdanningsminister som har innvilget dette ønsket. Dette beviser at vår regjering satser på de unge, og ser helst at flere fullfører utdanningen sin.

LES OGSÅ: «Regjeringa stjeler fra dagens ungdom og fremtidens generasjoner»

Nilsen fortsetter med å kritisere regjeringen for at vi har budsjettert med å bygge 2200 nye studentboliger i 2017, og hevder at Arbeiderpartiet vil møte kravet på 3000 studentboliger fra NSO (Norsk Studentorganisasjon) i sitt alternative statsbudsjett. Dette er ganske overveldende å høre fra AUF og Arbeiderpartiet, som i sine 8 år i den rød grønne regjeringen bygget 1000 studentboliger i året. Mens dagens regjering har bygget 2000. Dagens regjering har tidenes satsing på bygging av studentboliger, en del er allerede under bygging og flere vil komme med dagens regjering.

LES OGSÅ: «En gavepakke til de unge»

Nilsen fortsetter med å kritisere regjeringens innsats på skolehelsetjenester, og hevder at alle midlene går gjennom vekst i kommunenes frie midler, at man ikke kan garanteres at kommunene bruker pengene de får til skolehelsetjeneste og at de øremerker 200 millioner til denne tjenesten. Her bommer Nilsen igjen, for 101, 3 millioner har blitt foreslått til øremerking av skolehelsetjenester fra regjeringen. Til sammen har da regjeringen siden de la frem sitt første statsbudsjett i 2014 økt skolehelsetjenesten med 836 millioner kroner, en betydelig økning siden Arbeiderpartiet satt i regjering. Jeg synes også det er veldig skuffende av Nilsen å ikke stole på at våre folkevalgte i kommunene vil satse på en god skolehelsetjeneste i kommunene, vi i Fremskrittspartiet tar skolehelsetjeneste på blodig alvor og ser absolutt behovet som er til stedet og vil bruke de midlene vi får til nettopp skolehelsetjeneste.

Til slutt avslutter Nilsen med å kritisere at det har blitt brukt penger av oljefondet, men nevner selvfølgelig ikke at det er snakk om mindre enn 1%. Denne regjeringen lovte at vi skulle bygge landet, selv om vi hadde en del å rydde opp i etter oppholdet til blant annet Arbeiderpartiet i regjeringskontorene. For eksempel hadde vi en helsekø som under deres styre økte med 10 tusen mennesker hvert år i 8 år. Til sammenligning har vi redusert den med 80 tusen på bare 3 år. Vi har også hatt tidenes samferdselsløft, nå kan det tenkes at Nilsen ikke vet hva veibygging og vedlikehold koster ved tanke på de under deres forrige 2 perioder levnet oss med et vedlikeholds etterslep på 75 milliarder, det er ikke billig. Regjeringen har også økt bemanningen i politiet, noe som har økt sikkerheten betraktelig i landet.

Fremskrittspartiets Ungdom er utrolig stolt av et godt budsjett for ungdom, som gir unge mennesker en enklere hverdag. Fremfor å skatte ungdom mer, så har regjeringen sørget for å øke frikortgrensen til 55 000 kroner. Noe som i hovedsak betyr at ungdommer kan ta en godt betalt sommerjobb, eller deltidsjobb å beholde mer av pengene sine. Denne regjeringen ønsker å motivere og oppfordre ungdom til å få arbeidserfaring.

Tiden er inne for at arbeiderbevegelsens tåkeprat og brutte løfter kommer fram. Regjeringens arbeid gjør en forskjell for hele Norge. Det er ikke sånn at det skal straffe seg for å lykkes i Norge, det skal lønne seg. Guro Vollan Nilsen burde heller takke regjeringen for at den kommende generasjon har fått flere fordeler med Høyre og FrP i regjering.

 

Kommentarer til denne saken