«Vi har funnet flere steder der de har tømt doene sine»

FORSØPLING: Neiden Helselag sier det er mest forsøpling der hvor folk kjører ulovlig. Bildet viser deler av bygda Neiden, og er tatt fra et utsiktspunkt langs folkestien.

FORSØPLING: Neiden Helselag sier det er mest forsøpling der hvor folk kjører ulovlig. Bildet viser deler av bygda Neiden, og er tatt fra et utsiktspunkt langs folkestien. Foto:

Av

Helselaget om søppel, bæsj og ulovlig kjøring.

DEL

MeningerVi, styret i Neiden helselag, ønsker å kommentere innspill og kommentarer som er kommet i aviser og på Facebook i det siste angående Stormælen i Neiden.

Folkestiene ble etablert av Neiden helselag, og tinglyst i 2006 for 40 år, og er den første Folkestien i Finnmark. Den har vært hold i ved like i 13 år av styret, medlemmer og frivillige. Styret tømmer avfallsdunken 9 md. I året, og vi leier inn firma for å tømme om sommeren.

Når det gjelder stiene og områdene rundt, så går vi jevnlig og rydder etter folk som ikke bruker avfallsdunken som stå ved Stormælen gapahuk. Det viser seg at der hvor det drives ulovlig kjøring, frikamping med biler, campingvogner/atveer og bobiler på Folkestiene og Perlestien, er det mest forsøpling. Vi har funnet flere steder der de har tømt doene sine, og arnesteder for bålbrenning. Det er satt opp eget stativ/bord kun for engangsgriller ved Stormælen gapahuk, og vi ber folk bruke denne pga. brannfaren.

Når det gjelder oppsetting av utedo og ulovlig kjøring på området, har vi vært i kontakt med FeFo, Sør-Varanger kommune og Statens vegvesen uten resultat. Vi har markert på vår info tavle hvor det er offentlig utedo. Det er på Skoltefossen parkering og ved skytebanen ved Bjørkneskrysset.

Neiden helselag har utedo på Smålaksen gapahuk som ligger bak Fossheimskole. Denne tømmes av Neiden fiskefellesskap, og renhold av Neiden helselag. Grillplassen er tilrettelagt for rullestolbrukere, med god parkeringsplass.

Angående etablering av utedo på Stormælen, har ikke Neiden helselag kapasitet til renhold og tømming.

Vi ønsker nye krefter som kan hjelpe oss med vedlikehold/rydding av stiene både sommer og vinter.

Vi minner om at hele Stormælen er godkjent som friluftsområde for allmennheten, og at man benytter stien for ikke å tråkke ned sårbar natur. Vi ønsker at dere tar kontakt med leder eller styremedlemmer for å løse problemene som kan oppstå, så finner vi ut av dette på beste måte.

Vi takker alle som hjelper til med å holde området på Stormælen i orden.

Så ønsker vi alle hjertelig velkommen til vår vakre bygd for å nyte naturen, kom i form med Nasjonal foreningen Neiden helselag.

Vi minner om Laksefestivalen i Neiden 6 juli, med Laksefiskekonkuranse, Laksemarsj med laksesuppe, salgsboder på Fjellstua og åpne kafeer.

NB!

Husk bånd tvang for huder, ta opp hundebæsjen på stiene. Vi minner også om at det er ikke tillat å kjøre på området. Det er god parkering ved innkjøring til stiene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags