Hesjevik benekter forskjeller

NEGLISJERING: Regjeringas politikk fører til at vi i vårt fylke får mindre å rutte med, mens andre drar fra! skriver Ingalill Olsen.

NEGLISJERING: Regjeringas politikk fører til at vi i vårt fylke får mindre å rutte med, mens andre drar fra! skriver Ingalill Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FinnmarksdebatteniFinnmark hadde et oppslag med Georg Mathisen fra Havøysund som meget klart viste hvordan økonomien for han som enslig forsørger var blitt dårligere. Forskjellene øker i Norge. Rettigheter strammes inn, kronikere og uføre må betale mer for helsetjenester. Eksemplene er mange, men det har ikke skjedd av seg selv. Det er et resultat av en villet politikk fra Høyreregjeringens side.

Leder i Finnmark Høyre er i den samme artikkelen ute og forsvarer dette. Han sier at barnefattigdommen er større i Oslo enn i Finnmark. Også i Oslo øker ulikhetene. Størst er de mellom øst og vest. Det er smått med barnefattigdom i Oslo Vest. Det er imidlertid tettere med de som har nytt godt av regjeringens skattelette på 25 milliarder til de som har mest fra før. Skattelette til de rikeste i landet er med på å øke ulikhetene mellom landsdelene.

Den skattepakken var det neppe mange i Finnmark som fikk effekt av. Derimot merker finnmarkingene økt strømpris, innskjerping på pendlerfradrag og andre områder som direkte påvirker den enkeltes økonomi.

Georg Mathisen viser det helt tydelig i eksemplene knyttet til hans barn på videregående skole hvor stipendene har gått ned, mens kostnadene har gått opp. Svært mange av oss i Finnmark må sende våre barn bort for å ta videregående opplæring. Det medfører mye høyere kostnader enn for de som kan bo hjemme til de er ferdig med videregående.

Hesjevik og Høyre kan ikke komme bort fra at ulikhetene øker i Finnmark. Han argumenterer til og med for at barnetrygden i Finnmark ble redusert. Snakk om brønnpissing! I tillegg serverer Hesjevik en analyse om at årsakene til at ulikhetene øker i Finnmark er lønnsnivået for ledere i offentlige stillinger, særlig i AP-styrte kommuner? Makan til vrøvl skal man lete lenge etter. Mener Hesjevik at lønna til helse- og omsorgssjefen i f.eks. Måsøy kommune er årsaken til Finnmark taper økonomisk sammenlignet med størstedelen av landet? Eller mener han at offentlig ansatte i Finnmark skal ha lavere lønn enn resten av landet, sånn at han er sikker på at våre offentlige jobber skal bli mindre attraktive enn de sørpå?

Man kan bli forfær av mindre!

Regjeringas politikk fører til at vi i vårt fylke får mindre å rutte med, mens andre drar fra!

Dette føyer seg inn i regjeringens neglisjering av Nord-Norge!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags