Ap er åpen for oppheving i 2021

SAMMENSLÅING: Stein Erik Lauvås frir til folk som ønsker å oppheve sammenslåingen mellom Troms og Finnmark.

SAMMENSLÅING: Stein Erik Lauvås frir til folk som ønsker å oppheve sammenslåingen mellom Troms og Finnmark. Foto:

Av
DEL

MeningerI et innlegg fra For Troms og For Finnmark skriver flere representanter for disse organisasjonene at Arbeiderpartiet sitter med nøkkelen til å oppheve sammenslåingen av Finnmark og Troms.

La oss først plassere ansvaret der det hører hjemme: Det er regjeringen og stortingsflertallet bestående av Høyre, FrP, KrF og Venstre som har det fulle og hele ansvaret for at Finnmark og Troms er tvangssammenslått. Arbeiderpartiet var og er mot tvangssammenslåingen. Vi stemte mot i Stortinget tre ganger. Vi har tatt opp saken ved flere anledninger. Arbeiderpartiet har i landets nasjonalforsamling gjort det vi kan for å stoppe dette. Men flertallet bestemmer, og flertallet består av høyre-partiene.

Beslutningen om sammenslåing er tvunget på Troms og Finnmark. Allikevel deltar lokale folkevalgte fra Ap i arbeidet i fellesnemda. I en svært vanskelig situasjon, satt i scene av regjeringspartiene, har Ap tatt ansvar og er med på å sikre at tjenestetilbudet blir godt og ivaretatt. Ap tar ansvar for at de to fylkene finner gode løsninger på fordeling av oppgaver og posisjoner. For det fortjener de honnør.

I fylkesvalgprogrammet til Troms og Finnmark Ap står det klart at det skal arbeides videre opp mot beslutningstakere i Stortinget for å få opphevet tvangssammenslåingen. Sammensetningen og flertallet på Stortinget vil ikke endre seg før etter valget i 2021. Arbeiderpartiets mål er at velgerne da skal stemme fram et annet flertall på Stortinget som gir grunnlag for en ny regjering.

Med et nytt flertall på Stortinget er også grunnlaget lagt for å oppheve tvangssammenslåingen dersom Finnmark og Troms i 2021 selv ønsker det. De som er opptatt av at tvangssammenslåingen av Finnmark og Troms skal oppheves, må derfor stemme på partier som har programfestet dette til høstens fylkestingsvalg.

Stein Erik Lauvås

Medlem av Kommunalkomiteen på Stortinget (Ap)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags