Takk for 4G, men hva har du nå funnet på Bjørn Amundsen?

Bilde av Thomas Von Hansen fra aid

Bilde av Thomas Von Hansen fra aid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
«Fibertoget ruller videre» melder ditt Telenor, men kommer det til tettstedene og bygdene i Finnmark?

Leserbrev«Telenor legger ned 3G» var 13.06 overskriften i de fleste riksdekkende medier, men sammen med denne nyheten som får liten betydning for de fleste, var en som får svært stor betydning for mange: Telenor har også bestemt at de vil kutte kobberlinjene. Dette betyr ikke kun at fasttelefonen forsvinner, gid var det så vel. Det fører også til xDSL, bredbåndet forsvinner.

For 3G og fasttelefonen er erstatningen klar, den finnes allerede i form av GSM og 4G hvor store deler av Finnmark har god dekning. For de som har xDSL som eneste alternativ finnes det ennå ingen erstatning. Og xDSL er teknologien som forbinder mye av Finnmark med omverdenen. I svært mange steder i fylket, de som ikke kan kalle seg by, men må nøye seg med å være tettsted eller bygd, er xDSL den eneste muligheten. Og hva med de som aldri har fått tilgang på xDSL?

Da jeg for to år siden deltok i et møte hvor du var med Bjørn, spurte jeg om mobilnettet kunne komme til å erstatte kobbernettet med tanke på bredbånd, og fikk da svaret nei. Har noe endret seg siden den gang Bjørn, og hva er planen?

Skal vi stå på perrongen, med kofferten i hånda og se toget forsvinne i horisonten, eller skal vi med?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags