Frp stemmer mot forenkling av snøscooterpolitikken

LØFTEBRUDD: Frp har adoptert regjeringspartner Venstre sin strenge tilnærming og motstand mot motorferdsel i utmark, skriver artikkelforfatterne. Illustrasjon.

LØFTEBRUDD: Frp har adoptert regjeringspartner Venstre sin strenge tilnærming og motstand mot motorferdsel i utmark, skriver artikkelforfatterne. Illustrasjon. Foto:

Av
DEL

MeningerDenne våren har Stortinget behandlet et forslag fra Senterpartiet hvor de ønsket en forenkling av reglene for bruk av snøscooter i utmark og på islagte vann.

Arbeiderpartiet har gått sammen med et bredt flertall på Stortinget og ønsket å liberalisere og forenkle eksisterende forskrift. Vi forventet støtte fra Høyre og Frp i denne saken, som tross alt bare var en mindre tilpasning. Men nei. Venstre styrer snøscooterpolitikken i denne regjeringen.

Ifølge oppslag i VG slo partileder Siv Jensen neven i bordet i sinne og protest og forlot gruppemøtet. I gruppemøtet sa nemlig flere stortingsrepresentanter at de ønsket å stemme for Senterpartiets forslag fordi det var helt i samsvar med Frps politikk.

Ifølge det samme oppslaget var Frps stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt en av de som var tydelig på at han ville stemme for forslaget om forenkling, men Frp-representantene ble pisket på plass og vedtaket ble nedstemt. Slik fungerer partipisken i Frp.

Resultatet ble en type kompromiss hvor en ser på faktisk kjøreavstand, og ikke luftlinje for nyttekjøring til hytter i utmark. Men også dette stemte Høyre, Frp og Venstre mot, til tross for at forslaget kom fra KrF.

Hele denne saken viser at Frp har forlatt sin egen politikk og har adoptert regjeringspartner Venstre sin strenge tilnærming og motstand mot motorferdsel i utmark.

Dette nok et eksempel på forskjellen mellom valgløfter og praktisk politikk i Frp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags