«Vil dere ha flere barn i Norge, må dere starte med å rydde opp i det dere har rasert ned»

Regjeringen legger ikke til rette for at mødre skal få flere barn, ifølge artikkelforfatteren.

Regjeringen legger ikke til rette for at mødre skal få flere barn, ifølge artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNår Regjeringen, ved Statsministeren, i dag sender en bestilling på at det må fødes flere unger i Norge, må de selv legge opp til at de som skal føde disse barna, og deres familier skal kunne klare seg økonomisk. Her er det snakk om faste hele stillinger i arbeids livet, noe som skaper trygghet til befolkningen, og særlig blant de unge i Norge. Når et barn skal komme til verden, er det viktig at de får en trygghet, der far og mor har fast heltids jobb. Det må også kunne være trygghet for at de har en fast plass å bo, som foreldrene enten leier eller eier selv. I dagens boligmarked er det ikke sikkert at de unge har råd til verken å leie eller eie. Dette gjør at mange unge må bo hjemme hos sine foreldre.

Når det kommer til stønader som blir kuttet, til barn som har det vanskelig og trenger livsviktige medisiner og hjelpemidler, frykter vi at dette gjør det enda vanskeligere for befolkningen i Norge å ønske seg flere barn. Når dette skjer er det lett å skjønne at skepsisen til å få barn kan øke. Dagens regjering er med på å skape denne skepsisen, når dem raserer disse stønadene.

Så til Regjeringen vil vi si følgende: Vil dere ha flere barn i Norge, må dere starte med å rydde opp i det dere har rasert ned, gi større muligheten for faste hele stillinger, trygghet til familier som trenger det, og som har barn som trenger livsviktige medisiner. Det må også legges til rette slik at unge i etableringsfasen tør å satse på å bo der de ønsker å etablere seg.

Vi trenger et organisert arbeidsliv som bygger på et godt samarbeid mellom ansatte, administrasjon og politikere, og som tilbyr 100 % faste stillinger, slik at vi fortsatt kan ha en sterk velferdsstat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags