Finnmark tar feil om SP og oljefondet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI iFinnmarks leder 23. mai hevdes det at Senterpartiet «vil bruke av selve oljefondet», og det antydes at partiet ikke lenger står bak handlingsregelen. iFinnmark begrunner dette med at Senterpartiet ikke ønsker å lovfeste at oljefondet kun skal kunne investeres i utlandet. Men her blander iFinnmark sammen epler og pærer.

Når det gjelder å bruke penger fra oljefondet, så er Senterpartiet blant Stortingets mest nøysomme og støtter helhjertet opp om handlingsregelen. Vi ønsker en finanspolitikk som er ansvarlig, ser hele Norge og er solidarisk med fremtidige generasjoner.

Når det gjelder å investere midlene som er i oljefondet (uten å ta dem ut fondet), så mener Senterpartiet at midlene som den klare hovedregel skal investeres i utenlandske verdipapirer. Men vi ønsker å bevare muligheten for at en liten del av fondet kan investeres i Norge f.eks. i en krisesituasjon eller for å sikre samfunnskritisk virksomhet. Denne muligheten ønsker stortingsflertallet, inkludert AP, å avskjære. Det mener vi er uansvarlig. Når vi er så heldig å ha et verktøy som oljefondet, så må man holde muligheten åpen for at vi kan bruke det til å fremme norske interesser og for eksempel trygge nasjonalt eierskap til viktige naturressurser for fremtidige generasjoner.

Jeg er glad for at iFinnmark har fokus på dette og skulle ønsket at andre partier, for eksempel AP, hadde støttet SP i å bevare et viktig verktøy i kampen for verdiskaping i hele landet og mot salg av Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags