Er det ikke på tide med mistillit mot Høie?

Bent Høie han har med viten og vilje satt 484000 menneskeliv i direkte fare, over lengre tid, skriver artikkelforfatteren.

Bent Høie han har med viten og vilje satt 484000 menneskeliv i direkte fare, over lengre tid, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerHøies fadeser i Nord-Norge:

Det er nok ikke å stikke under en stol at Bent Høie ikke er skikket som leder av dette departementet han skal lede, og det handler ikke bare om Finnmark, Troms og Nordland utfordringer men mange saker over hele landet. Men det er nok graverende at det nå står og faller på menneskeliv.

Jeg forventer at de politikere som sitter på stortinget for Nordland, Troms og Finnmark fremmer mistillitsforslag overfor Bent Høie.

Dette begrunner jeg med følgende;

Han har med viten og vilje satt 484000 menneskeliv i direkte fare, over lengre tid.

Han har snudd ryggen til det faktum at disse ikke har hatt forsvarlig akuttilbud, både med tanke på Luftambulanser i drift, men også manglende forsvarlig pasientreisetilbud.

Luftambulansesaken er bare en av mange fadeser han har vist sin manglende lederkompetanse innen, men kanskje en av de mest graverende.
Ikke bare har han latt seg blende av en kollega på Stortinget som har anbefalt sin kones beste venninne til jobben som Direktør for Helse-Nord, men han har også unnlatt å sjekke henne opp for eventuelle dobbeltroller. Noe som nå har gjort seg utslag i anbudsprosessen, hvor hans kollegas kone, og da Telles bestevenninner «tilfeldigvis» vant anbudet om nye luftambulanser i Nord-Norge. En anbudsvinner som hadde laveste skår på kvalitet, men også laveste pris. Dette beviser at penger er viktigere enn menneskelig for Telle og Høie. Og det er noe vi velgere ikke kan leve med, i dobbelt forstand.

Høie har latt seg blende av penger spart, kameraderi og blåblått menneskesyn uten tvil, og dette gjør at Nord-Norge i sin helhet nå står i fare for at 484000 menneskers liv står i direkte fare; Om ikke samtidig, så hver og en av de den dagen ulykken inntreffer.
Enten det gjelder din bestemor, min datter eller ditt barnebarn.

Vi som er fra Nord har alle noen som kan rammes, og Bent Høie setter kameraderi og 46 millioner i året foran våre kjæres liv og helse.
Dette kan vi ikke godta.

Bare det i seg selv er grunn nok til mistillit.

Pasientreiser har vært et problem i lang tid.

Bent Høie har i lang tid vært klar over utfordringene i Nord-Norge, spesielt Finnmarks utfordringer. Og han har ikke leet et øyenlokk. Han har faktisk vært så ufin og ytret at billigste alternativ skal brukes i pasienttransport.

Dette har ført til at Kreftpasienter med null immunforsvar har vært sendt med rutebuss hjem fra sykehus, noe som utgjør en reell fare for deres liv og helse.

Nyopererte har vært sendt på tvers av landsdelen i 12 timer med rutebuss, hvor både infeksjonsfare, støtfare, fare for å rive opp operasjonssår er stor. Andre har måttet ligge på flyplassen i Tromsø å vente på siste fly hjem, uten mulighet til å komme seg videre fra destinasjonsflyplassen pga elendig kollektivtilbud i Finnmark.

Pasientreiser i Nord-Norge er ikke de som skal ha kjeften når man sliter med reiseregninger, eller ønsker første fly hjem etter en operasjon. Problemet er at de har streng beskjed fra blant andre Høie og co at «Billigste løsning skal brukes», og da er det som regel buss. Det skal mye til for at du før første fly, og det skal i hvert fall ekstremt mye til for at det skal godkjennes at første fly blir et alternativ. Jeg kjenner til personer som ikke har orket tatt diskusjonen, og heller valgt å få pårørende til å komme fra Finnmark til Tromsø å hente seg, og bli kjørt hjem. 46 mil! Fordi de ikke orket tanken på buss, syk og sliten etter en operasjon. Da var det greiere å få pårørende til å kjøre en leiebil. Og sånn skal det pokker ikke være.

Helse-Sør IKT skandalen er også på Høies bord.

Dette er også et problem for Bent Høie; her har han ingen anelse om hvilke selskaper som har tilgangen til pasientinformasjonen hos Helse-Sør. Både norske og utenlandske selskapet kan dermed har sensitiv informasjon om pasienter, blant annet om aborter, operasjoner, medisiner de går på osv.

2,8 millioner pasienter er i denne databasen, og det er selskaper som er lokalisert i blant annet Asia, Israel og Midt-Østen som har hatt tilgang her, så vidt man vet.

Dette kunne han ikke svare på da han ble forespurt om han hadde noen kontroll over saken av SV-Wilkinson i Stortingets spørretime:

«Nei, en slik garanti kan jeg ikke gi. Man kan ikke være sikre på hvem som har tilganger og hvor de sitter, men det jobbes med å få en slik oversikt i helseforetaket og sykehusene» Svarte Høie den gang.

Høie og hans Regjeringsvenner har tre sykehus i gangavstand!

Har han brydd seg? Nei!

Han som resten av de på Stortinget slipper forbi helsekøer når de blir syke, de kommer rett inn.

Samt de har tre store sykehus i UMIDDELBAR nærhet dersom det skulle skje dem noe, pluss tre private sykehus som kan ta de inn umiddelbart. De trenger bare vente 3 minutter på nærmeste taxi, og ingen lang reisevei. Han har kommet med politisk babbel om at han forstår situasjonen, og føler med dem. Han kan ikke forstå noe som helst før han har sittet der hjelpeløs, nyoperert ute av stand til å komme seg hjem, smertepreget, og i kolonne over Kvænangsfjellet midtvinters. Ute av stand til å vite om man i det hele tatt KOMMER seg hjem i natt. DA skal Herr Høie få lov til å si «Jeg forstår situasjonen». Og han kan få si han har forståelse for situasjonen når han holder på å dø men Luftambulansen ikke kan ta av fordi det ikke finnes kompetent personale til å føre den, fordi han selv valgte ansette venninnen av en kompis til å velge ut billigste anbudet, fordi de skulle spare penger og menneskelig ikke var første prioritet.

Mistillitsforslag bør fremmes snarest.

Det er på tide man tar avstand til en slik minister med manglende lederevner og som listet opp over, så handler det ikke om ett enkelt lite avvik; det handler om totalt manglende kontroll over det han skal styre; Nemlig liv og helse i Norge.

Han rygger med en gang det handler om å ta ansvar, og jeg sier som min mann bruker si «Hadde han vært mellomleder i en norsk privat bedrift og levert som han gjør, så hadde han fått fyken for lenge siden».

Bent Høie har klusset til på høyt plan, og når man stiller han til veggs, og krevet en løsning, så gjør han som Statsministeren; kjører en kraftig unnvikende manøver, og gjør ingen konkrete grep!

Derfor er det timelig med mistillit mot Bent Høie;

Primært fordi hans manglende lederevner har satt 484000 mennesker i fare.

Sekundert fordi hans manglende lederevner har ført til at syke mennesker har blitt påført en ekstra belastning igjennom pasientreiser og den innsparing strategien som foregår.

Tertiært grunnet hans manglende lederevner, og grunnet Helse-Sør saken og at han gang på gang ikke klarer å rydde opp i rotet.
 


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags