Jeg finner meg ikke i å bli skjelt ut som en forræder og en Quisling

SLÅR TILBAKE: Aina Borch.

SLÅR TILBAKE: Aina Borch. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag skal styret i Finnmark Arbeiderparti ta sin beslutning og jeg håper de landet et godt vedtak - For Finnmark. Jeg finner meg ikke i å bli skjelt ut som en forræder og en Quisling som snur ryggen til Finnmark.

Jeg er født og oppvokst og har bodd hele livet i i Finnmark, til og med utdannet meg her, og har altså rett til å ha en mening som alle andre. Det er ytringsfrihet i dette landet, og i denne saken har altså de 27298 finnmarkingene som IKKE gikk til stemmelokalet i mai også rett til å ha en stemme. Jeg er ordfører og har et ansvar for at også disse menneskene i Porsanger blir hørt.

At 26801 stemte for og skal ha definisjonsmakta i Finnmark skremmer meg. For ingen tør si noe annet enn det disse mener. Av frykt har jeg og mange med meg klokelig tidd stille i debatten. Utfrysing, utskjelling og mobbing av voksne oppegående folk - synes For Finnmark sine folk at dette er greit?

Jeg respekterer andres mening. Da må andre respektere min. Ta ballen, ikke spilleren. Jeg stemte mot sammenslåingen og er fortsatt imot, men jeg ønsker at vi skal ha innflytelse på fremtida vår, ikke sette oss på sidelinja fordi vi vil fortsette krigen med børsa på ryggen. Ja, for det er det vi har, få midler til å hjelpe oss med.

Finnmark har like store utfordringer som resten av landet. med denne regjeringa har kommuner og fylker fått mindre. De oppslagene jeg har sett fra fylkesutvalgene for utdanning og samferdsel står vi overfor store kutt i både samferdsel og skoler. Finnmark Arbeiderparti må gå foran som det ansvarlige styringspartiet vi har lang tradisjon for å være, og jobbe for at vi i fremtiden skal ha et Finnmark der barnebarna våre vil bo.

Noen spurte i et innlegg hva jeg skal fortelle barnebarna mine når historien skal fortelles. Jeg skal fortelle dem at jeg stod opp for det jeg trodde var riktig og ikke lot meg kue av de som skjelte meg ut.

Ansvaret må plasseres hos de som gjennomfører: Høyre, Frp, Venstre og Krf er de som i tre vedtak på Stortinget har lagt ned Finnmark som eget fylke fra 1.1.2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken